Morcovul este un aliment care joaca un rol important in tratarea afectiunillor bronsice, deoarece este foarte bogat in Vitamina A, un antioxidant care ajuta la crearea de tesuturi sanatoase.
Morcovul contine de asemenea potasiu, care menstine celulele din corp bine hidratate, precum si Vitamina E.
Reteta 1
2 pahare de suc de morcovi
1 pahar de zahar brun
Se pune sucul proaspat stors de morcov la fiert cu zaharul intr-o cratita, pana cand acesta se ingroasa ca un sirop. Siropul fierbinte se toarna intr-o sticla sau intr-un borcan si se pastreaza in loc uscat si intunecat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Reteta 2
Aceasta varianta este mult mai simpla si mai sanatoasa, deoarece se prepara cu miere. Se razuiesc de coaja 3-4 morcovi, se spala bine si se rad pe razatoare, sau se taie rondele fine. Se pun intr-un bol si se acopera cu miere de albine.
Reteta 3
1 kg de morcovi
1 kg de zahar
3 litri de apa
1 bucatica de drojdie, cat o nuca
Morcovii se curate si se spala, apoi se rad pe razatoarea mare.
Indicatii terapeutice
Indiferent de reteta pe care alegeti sa o preparati, indicatiile teraputice acopera aceleasi afectiuni ale sistemului respirator si nu numai:
- Tuse
- Bronsita cronica
- Bronsita astmatica
- Astm
- Tuberculoza
- Vedere slaba
- Boli infectioase
- Intoxicatii
- Afectiuni hepato-biliare
- Icter
- Ulcer gastric si duodenal
- Boli
- Lipsa de vitamin si minerale, anemie, oboseala
- Imunitate scazuta
- Dermatoza, riduri, imbatranire premature a pielii
Sursa: www.lataifas.ro