Sirop de ridiche neagra şi miere cel mai bun leac pentru tuse. Uite cum se prepara

Sirop de ridiche neagra şi miere cel mai bun leac pentru tuse. Uite cum se prepara
Sirop de ridiche neagra şi miere cel mai bun leac pentru tuse. Uite cum se prepara

Siropul de ridiche neagră cu miere de albine, este un remediu naturist traditional la popoarele estice cu nenumarate efecte benefice asupra organismului.

Ingrediente

-    1 ridiche neagra
-    2-3 linguri cu miere de albine

Mod de preparare

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Pentru a pregati acest sirop, avem nevoie de o ridiche neagra intreaga si cateva linguri de miere de albine naturala poliflora. Pentru un efect mai puternic, se poate folosi o miere de albine naturala de tei, care este un adevarat tratament natural impotriva: insomniei, sinusurilor infundate, rinita alergica, raguseala sau sinuzita.

Ridichea nu se curata de coaja, se spala foarte bine cu apa rece si se sterge cu un prosop. Se taie deasupra (acolo unde au fost frunzele) un capac, care se va da deoparte, şi cu o lingurita sau cu un cuţit se va scobi in interiorul ei şi se va scoate miezul, lasand totusi cam 1 cm de conţinut de jur imprejur. Se pune miere de albine in ridiche pana la jumatate, se acopera ridichea cu capacul ei, şi se lasa aşa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche şi miere sau

zahar.

Cand este gata, se iau câte 2 linguri din acest sirop atunci cand ne supara tusea sau suntem ragusiţi. Siropul sau sucul de ridiche neagra de toamna este foarte placut la gust, este natural, simplu şi usor de preparat. Ridichea se foloseşte pana cand se inmoaie de tot.

Opţional, din miezul de ridiche ramas se poate prepara o salata de ridiche neagra sau se pot taia feliute subtiri pe care le presaram cu zahar si le lasam sa se macereze peste noapte.

Se poate consuma sucul obtinut, sau chiar si feliutele de ridiche, avand acelasi efect in combaterea tusei, gripei, racelii si a raguselii.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies