Papadia este foarte buna pentru ficat si rinichi. Ingredientele active sunt principiile amare, triterpenele, sterolii, flavonoidele, taninii, potasiul, zincul si grupa de vitamine B.
Mod de preparare: Se pun de doua ori cate 2 maini pline cu flori de papadie intr-un litru de apa rece. Se pune la foc mic pana incepe sa fiarba, se lasa sa dea cateva clocote bune, se ia oala de pe foc si se lasa sa stea peste noapte.
A doua zi, se goleste continutul intr-o sita, se scurge, iar florile se storc bine cu ambele maini. Sucul se amesteca cu 1 kilogram de zahar nerafinat, la care se adauga o jumatate de lamaie taiata felii (coaja se arunca, daca a fost tratata cu substante chimice). Mai multa lamaie acreste prea tare. Oala se pune fara capac pe aragaz. Pentru a se pastra toate vitaminele, se da la focul cel mic.Siropul se pune la racit o data, maxim de doua ori, ca sa i se poata stabili adevarata consistenta. Nu trebuie sa fie prea gros, caci se zahariseste dupa o pastrare mai indelungata, dar nici prea subtire, caci atunci incepe sa fermenteze dupa un timp.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro