Siropul de brad si beneficiile sale

Siropul de brad si beneficiile sale
Siropul de brad si beneficiile sale

Siropul de brad este un remediu folosit în țara noastră de zeci de ani. Se obține foarte simplu

Află aici câte beneficii iți poate aduce siropul de brad! Siropul de brad este un remediu folosit în țara noastră de zeci de ani. Se obține foarte simplu și aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta se prepară din mugurii de brad, care sunt foarte fragezi, aromați și bogați în substanțe active, care tratează diverse probleme de sănătate. Să nu uităm totuși de gustul său delicios, acesta putând fi consumat ca băutură răcoritoare, dacă este amestecat cu apă plată ori apă minerală.

Siropul de brad si beneficiile sale
Siropul de brad si beneficiile sale[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt beneficiile siropului de brad

Siropul de brad este renumit pentru capacitatea sa de a trata tusea și alte probleme respiratorii. Ceea ce nu știai despre siropul de brad este că abundă de vitamina C, carotenoizi, minerale precum potasiu și magneziu, dar și clorofilă, un compus care ajută la vindecarea și regenerarea țesuturilor.

Iată care sunt beneficiile siropului de brad:

- Îmbunătățește starea de spirit: iți aduci aminte cu drag în fiecare iarnă cât de multă bucurie iți aduce mirosul de brad, când împodobești bradul de Crăciun. Asta se întâmplă deoarece aroma de brad are un efect calmant și îmbunătățește starea de spirit, datorită unor compuși care se numesc monoterpene. Mirosul de brad combate stresul și reduce depresia.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Siropul de brad si beneficiile sale
Siropul de brad si beneficiile sale[Sursa foto: PixaBay]

- Susține sănătatea sistemului respirator: siropul de brad are un puternic efect antibacterian și antiinflamator, susține sănătatea sistemului respirator și combate tusea. Este un remediu foarte bun pentru răceală și dureri în gât.

- Echilibrează nivelul hormonilor: dezechilibrele hormonale cauzează multiple afecțiuni și complicații; dacă bei sirop de brad, te vei bucura de un remediu naturist care conține fitonutrienti ce contribuie la buna funcționare a sistemului endocrin.

- Reduce durerile musculare: siropul de brad are un efect relaxant și ajută la buna circulație a sângelui, ceea ce reduce crampele musculare.

- Are efect anticancerigen: există studii în lume care au demonstrat că o anumită substanță ce se află în compoziția aromei de brad, respectiv monoterpenele, ar avea efect anticancerigen. Această substanță inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în mai multe tipuri de cancer, precum melanom, cancer hepatic, de colon sau de col uterin.  

Citește și: Află aici câte beneficii iți poate aduce siropul de brad!

Citește și: Leacuri medicinale din brad alb. Ajuta in multe afectiuni si se procura usor



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies