Slabeste cu regimul cretan! Iata ce trebuie sa consumi zilnic!

Slabeste cu regimul cretan! Iata ce trebuie sa consumi zilnic!

Regimul cretan reduce cu 80% riscurile bolilor cardiovasculare si, in general, asigura o sanatate exceptionala.

 

Regimul cretan are la baza dieta mediteraneana, cu cateva adaptari. Foloseste pentru gatit doar ulei de masline presat la rece. Poti manca fructe, legume, salate, paine, cereale. Proteine – branza slaba, oua, peste, poti manca, dar in cantitati moderate. Lipidele le poti obtine din carne de pasare, peste, branza de capra, ulei de masline sau de rapita. Foloseste drept sursa de zahar fructele si mierea. In dieta cretana sunt excluse prajelile, mancarurile pregatite cu grasime, untul, carnea rosie sau laptele integral.
Iata c sa consumi in timpul regimului cretan.
1. Iarba grasa- creste in mod natural in Creta, de aceea este folosita frecvent la salate sau garnituri. Iarba grasa este bogata in acid linoleic (un omega 3), vitamina C, vitamina E si betacaroten. Ea previne bolile de inima si lupta cu atacul radicalilor liberi, substante care accelereaza imbatranirea pielii.
2. Vinul rosu- Doua-trei pahare de vin baute zilnic au fost asociate cu o reducere a riscului de mortalitate cardiovasculara cu 35% si al celui de cancer cu 20%.
3. Ulei de masline- se foloseste atat pentru asezonare, cat si pentru a gati. Este bogat in acizi grasi monosaturati si poate diminua colesterolul total, poate mari colesterolul bun si poate preveni accidentele vasculare.
4. Lactate de oaie sau de capra- Produsele lactate consumate de catre cretani sunt fermentate, riscul de balonare fiind redus. In plus, calciul intervine in reglarea tensiunii arteriale si protejeaza de cancerul de colon.
5. Carne putina- Carnea de pui poate fi consumata de cateva ori pe saptamana fara piele, iar cea de miel nu mai mult de trei ori pe saptamana, in portii de 100 g.
6. Nuci- aca vrei sa slabesti, nu manca in fiecare zi sau mananca mai putine.
7. Smochine, pepeni, struguri-  Cretanii mananca intre doua si patru fructe pe zi in salate, la gustare sau ca desert.
8. Miere- Cretanii folosesc miere in mod traditional drept baza pentru a pregati prajiturile, in iaurt, salate de fructe sau ca topping.
Citeste continuarea pe curademiere.ro.

Regimul cretan are la baza dieta mediteraneana, cu cateva adaptari. Foloseste pentru gatit doar ulei de masline presat la rece. Poti manca fructe, legume, salate, paine, cereale. Proteine – branza slaba, oua, peste, poti manca, dar in cantitati moderate. Lipidele le poti obtine din carne de pasare, peste, branza de capra, ulei de masline sau de rapita. Foloseste drept sursa de zahar fructele si mierea. In dieta cretana sunt excluse prajelile, mancarurile pregatite cu grasime, untul, carnea rosie sau laptele integral.

Iata c sa consumi in timpul regimului cretan.

1. Iarba grasa- creste in mod natural in Creta, de aceea este folosita frecvent la salate sau garnituri. Iarba grasa este bogata in acid linoleic (un omega 3), vitamina C, vitamina E si betacaroten. Ea previne bolile de inima si lupta cu atacul radicalilor liberi, substante care accelereaza imbatranirea pielii. 

2. Vinul rosu
- Doua-trei pahare de vin baute zilnic au fost asociate cu o reducere a riscului de mortalitate cardiovasculara cu 35% si al celui de cancer cu 20%.

3. Ulei de masline
- se foloseste atat pentru asezonare, cat si pentru a gati. Este bogat in acizi grasi monosaturati si poate diminua colesterolul total, poate mari colesterolul bun si poate preveni accidentele vasculare. 

4. Lactate de oaie sau de capra
- Produsele lactate consumate de catre cretani sunt fermentate, riscul de balonare fiind redus. In plus, calciul intervine in reglarea tensiunii arteriale si protejeaza de cancerul de colon. 

5. Carne putina
- Carnea de pui poate fi consumata de cateva ori pe saptamana fara piele, iar cea de miel nu mai mult de trei ori pe saptamana, in portii de 100 g.

6. Nuci- aca vrei sa slabesti, nu manca in fiecare zi sau mananca mai putine.

7. Smochine, pepeni, struguri
-  Cretanii mananca intre doua si patru fructe pe zi in salate, la gustare sau ca desert.

8. Miere- Cretanii folosesc miere in mod traditional drept baza pentru a pregati prajiturile, in iaurt, salate de fructe sau ca topping.

Citeste continuarea pe curademiere.ro.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte