La noi in tara aceasta planta nu este foarte des consumata. Nu toti agreaza gustul ei diferit, iute, dar deosebit.
Este vorba despre rucola. Rucola mai este cunoscuta si sub alte denumiri, precum voinicica sau varza nemteasca. Numele stiintific este Eruca sativa. Aceasta face parte din familia cruciferelor, pe langa conopida, varza si brocoli.
Printre numeroasele beneficii, enumeram mai jos pe cele mai importante:
hidrateaza, deoarece contine 90% apa
reduce inflamatiile din corp
este bogata in vitamina C
previne aparitia cancerului
ajuta la mentinerea sanatatii ficatului datorita clorofilei
contine magneziu, fier, calciu, potasiu, beta-caroten, vitamina B complex, vitamina K (extrem de importanta si necesara pentru absorbtia calciului in oase)
detoxifica
ajuta la slabit si la mentinerea greutatii
este un antibiotic natural si un afrodisiac foarte eficient.
Ca sa ne bucuram la maximum de beneficiile acesteia, este bine sa fie consumata in stare cruda, in salate.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: secretele.com