Slabeste mancand! Iata cele mai tari alimente: au calorii negative

Slabeste mancand! Iata cele mai tari alimente: au calorii negative
Slabeste mancand! Iata cele mai tari alimente: au calorii negative

Pare incredibil, dar exista si asa ceva. Alimente care nu ingrasa, insa te satura. Care sunt acestea?

Anumite fructe, legume, mirodenii, condimente care necesita pentru digerarea lor un consum mai mare caloric decat contin ele insele.

De exemplu: 100 grame de ananas contine 30 calorii, dar pentru a fi digerate, organismul nostru consuma 60 calorii. Facand un calcul simplu, avem un castig de -30 calorii. Asadar, slabim mancand!

Prin urmare, alimentele care au calorii negative sunt extrem de utile in diete, pentru proprietatea lor de a arde natural grasimile, explica dr.

Vera Daghie, nutritionistul care a ajutat-o pe Gabi Cristea sa slabeasca.

Iata allimentele care nu ne ingrasa cand le mancam

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • FRUCTE: ananas, mere, pere, grapefruit, lamai, mandarine, portocale, zmeura, capsuni, pepene rosu, pepene galben etc;
  • LEGUME: telina, morcovi, broccoli, varza, conopida, spanac, laptuci, sparanghel, sfecla, andive, rosie, castraveti, ardei gras, ceapa, usturoi, ardei iute etc;
  • CONDIMENTE: patrunjel, busuioc, cuisoare, salvie;
  • MIRODENII: menta, cimbru, tarhon, usturoi, leustean, ardei iute etc.

Este

foarte important de stiut faptul ca aceste alimente nu pot fi consumate oricum si oricand. Ele necesita un anumit timp de digerare corespunzator si, mancate haotic si in anumite combinatii pot avea effect invers. Mai clar, nu putem manca non-stop aceste alimente mizand pe faptul ca au calorii scazute si vom slabi. Trebuie respectat un program strict de masa (orele intre mese la fel), iar combinatiile dintre alimente trebuie sa fie optime.
De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca nu ne putem hrani doar cu fructe si legume.

Alimentele care au calorii (legumele) se pot combina cu carne, branza, oua si se pot folosi drept ingredient pentru supe, ciorbe sau salate. Fructele, insa, se consuma doar in combinative cu alte fructe. Exceptie face doar pepenele rosu, singurul fruct care nu se combina cu alt fruct, se consuma, de obicei, pe stomacul gol sau la un interval rezonabil de la o alta masa (2 – 4 ore).

Sfatul medicului

-         Daca doriti o scadere ponderala mergand pe principiul alimentelor cu calorii scazute, introduceti treptat in meniul dumneavoastra alimentele amintite anterior. Nu abuzati de cruditati deoarece va pot crea neplaceri in sfera digestive;

-         Preparati legumele la aburi sau gratar si nu va sfiiti sa adaugati din belsug condimente, mirodenii;

-         Incercati sa consumati fructe si legume de sezon, de preferat autohtone (chiar daca nu sunt atat de aspectuoase precum cele de import);

-         Hidratarea este extreme de importanta.

Beti minimum 2 litri apa plata/zi (Atentie: in acesti 2 litri NU se iau in calcul alte bauturi cum ar fi: cafeaua, ceaiul, supa etc). Nu consumati niciodata apa in timpul mesei sau imediat dupa (lasati sa treaca minim 15 minute).



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies