Excesele culinare de sarbatori aduc kilograme in plus, cresterea nivelului de colesterol si a glicemiei in sange.
Toate acestea afecteaza in mod inevitabil silueta, insa mai mult decat atat, sanatatea organismului si functionarea optima a ficatului si a sistemului cardiovascular au de suferit.
Dr. Tania Bejan, medic specialist epidemiolog, ofera sfaturi si recomandari pentru redobandirea vitalitatii si readucerea organismului la echilibrul si armonia dorita. Iata ce trebuie sa facem si sa mancam pentru o greutate optima.
Sportul – j ogging-ul, genuflexiunile, renuntatul la lift si folosirea scarilor, plimbarile in parc aduc beneficii variate la nivelul intregului corp.
Aceasta se datoreaza stimularii secretiilor de serotonina si dopamina (hormoni ai starii de bine), ce are loc ca urmare a activitatii fizice regulate.
Fibrele alimentare – se gasesc in special in componenta cerealelor integrale, a fructelor si legumelor.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mierea – Principalul vinovat pentru obezitate este zaharul, fiecare gram de zahar consumat fiind metabolizat
Stiati ca mierea in combinatie cu lamaia, intensifica arderile? Un truc usor de pus in practica si in acelasi timp foarte eficient este sa incepi fiecare zi band sucul de la o lamaie indulcit cu una-doua lingurite de miere si apoi un pahar cu apa calduta.
Hidratarea corespunzătoare- lipsa unui consum adecvat de lichide, in special in perioada in care alimentatia este foarte bogata in grasimi si zaharuri, poate cauza blocaje intestinale si probleme digestive. Asigurarea unei cantitati optime de lichide, ajuta la stabilizarea nivelului glicemic, grabeste eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste functionarea ficatului si a sistemului cardiac si mentine senzatia de satietate un timp indelungat.
Sursa: www.csid.ro