ȘOCANT! Coronavirusul nu a pornit din Wuhan. Tot ce trebuie să știi despre coronavirus. Vezi cum te poți apăra de virusul fatal!

Informații coronavirus- de unde a pornit, cum se previne virusul fatal
Informații coronavirus- de unde a pornit, cum se previne virusul fatal

Coronavirus. Cercetătorii au descoperit că virusul corona, nu a apărut în Wuhan. Se răspândește foarte rapid, așa că îți prezentăm măsurile de prevenție pentru coronavirus.

Conform unei echipe de cercetători de la Academia Chineză de Științe  și de la Institutul Chinez de Cercetare a Creierului, coronavirusul nu provine din piața de pește Huanan, din Wuhan. Coronavirusul a fost adus acolo din altă parte, însă s-a răspindit extrem de rapid, din cauza numărului mare de oameni. Cele două valuri de transmitere, au avut loc pe 8 devembrie și pe 6 ianuarie, iar aglomerația din puața de fructe de mare Huanan, doar a dus la accelerarea răspândirii virusului.

În mare parte, coronavirusul s-a răspândit între membrii familiei și de la pacient la medic, fapt ce a dus la peste 80 000 de cazuri la nivel global.

Informații coronavirus- de unde a pornit, cum se previne virusul fatal
Informații coronavirus- de unde a pornit, cum se previne virusul fatal

Citeste si: Când trebuie să mergi cu copilul la Camera de Gardă? Ela Crăciun dezbate subiectul momentului!

Coronavirus. Tot ce trebuie să știi despre virusul fatal

Specialiștii au explicat că transmiterea coronavirusului se face pe cale respiratorie, prin particule de lichid (provenite de la tuse sau strănut), precum și prin contactul cu fluidele unei persoane infectate. De asemenea, deocamdată se crede că acest virus fatal poate fi luat și de la animalele bolnave, însă pentru moment a fost confirmată doar transmiterea de la om la om. Perioada de incubație este între 2 și 14 zile, media fiind de 7.

Simptomele seamănă cu cele ale unei răceli- tuse, febră, nas înfundat, însă nesupravegheate de către personal de specialitate, acestea pot duce inclusiv la infecții ale aparatului respirator, pneumonii, dispnee și pot fi fatale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Adelina Pestrițu, prinsă de coronavirus în Italia: „Chiar mi-e frică!”

Cum te poți apăra de virusul fatal?

Pentru a elimina riscul de infectare și pentru a preveni răspândirea virusului, este importantă o igienă foarte bună. Astfel, pentru a ne proteja de coronavirus, trebuie să ne spălăm mâinile des, să avem o igienă respiratorie eficientă și să spălăm toate fructele și legumele, să gătim toată carnea și să avem grijă la alimentație. Cum te aperi de coronavirus: trebuie să te speli des pe mâini cu apă și săpun/ soluții pe bază de alcool; strănută/tușește doar în cot sau într-o batistă de unică folosință,

pe care o aruncați ulterior; evitați contactul cu persoanele care manifestă simptome; apelați la medic dacă manifestați simptomele coronavirusului. De asemenea, trebuie să eliminăm riscurile prin: a nu merge în grupuri sau spații aglomerate, anularea excursiilor/călătoriilor în zonele afectate atât din Europa cât și din Asia, precum și purtarea de măști de protecție.

Informații coronavirus- de unde a pornit, cum se previne virusul fatal
Informații coronavirus- de unde a pornit, cum se previne virusul fatal

Citeste si: Dr. Mona Zvâncă: Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ginecologice în funcție de vârstă?

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Gripa face ravagii în România. Două decese înregistrate în ultimele zile

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies