Coronavirus. Cercetătorii au descoperit că virusul corona, nu a apărut în Wuhan. Se răspândește foarte rapid, așa că îți prezentăm măsurile de prevenție pentru coronavirus.
Conform unei echipe de cercetători de la Academia Chineză de Științe și de la Institutul Chinez de Cercetare a Creierului, coronavirusul nu provine din piața de pește Huanan, din Wuhan. Coronavirusul a fost adus acolo din altă parte, însă s-a răspindit extrem de rapid, din cauza numărului mare de oameni. Cele două valuri de transmitere, au avut loc pe 8 devembrie și pe 6 ianuarie, iar aglomerația din puața de fructe de mare Huanan, doar a dus la accelerarea răspândirii virusului.
Citeste si: Când trebuie să mergi cu copilul la Camera de Gardă? Ela Crăciun dezbate subiectul momentului!
Coronavirus. Tot ce trebuie să știi despre virusul fatal
Specialiștii au explicat că transmiterea coronavirusului se face pe cale respiratorie, prin particule de lichid (provenite de la tuse sau strănut), precum și prin contactul cu fluidele unei persoane infectate. De asemenea, deocamdată se crede că acest virus fatal poate fi luat și de la animalele bolnave, însă pentru moment a fost confirmată doar transmiterea de la om la om. Perioada de incubație este între 2 și 14 zile, media fiind de 7.
Simptomele seamănă cu cele ale unei răceli- tuse, febră, nas înfundat, însă nesupravegheate de către personal de specialitate, acestea pot duce inclusiv la infecții ale aparatului respirator, pneumonii, dispnee și pot fi fatale.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Adelina Pestrițu, prinsă de coronavirus în Italia: „Chiar mi-e frică!”
Cum te poți apăra de virusul fatal?
Pentru a elimina riscul de infectare și pentru a preveni răspândirea virusului, este importantă o igienă foarte bună. Astfel, pentru a ne proteja de coronavirus, trebuie să ne spălăm mâinile des, să avem o igienă respiratorie eficientă și să spălăm toate fructele și legumele, să gătim toată carnea și să avem grijă la alimentație. Cum te aperi de coronavirus: trebuie să te speli des pe mâini cu apă și săpun/ soluții pe bază de alcool; strănută/tușește doar în cot sau într-o batistă de unică folosință,
Citeste si: Dr. Mona Zvâncă: Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ginecologice în funcție de vârstă?