In ciuda faptului ca pare inofensiv sa mananci un sandvici cu mezeluri, studii realizate de cercetatorii americani au ajuns la o concluzie ingrijoratoare: copiii care consuma frecvent crenvursti prezinta un risc sporit de leucemie.
Mai mult, unele studii arata ca si femeile care mananca frecvent hamburgeri sunt in pericol de a dezvolta limfom.
Indiferent daca sunt preparati din carne de pui sau de porc, crenvurstii ne pun tuturor sanatatea in pericol, dar, in cazul copiilor si tinerilor, chiar si viata. Cercetatorii de la Şcoala de Medicina a Universitatii de Sud din Los Angeles au concluzionat ca tinerii care au mancat mai mult de trei crenvursti pe saptamana sunt de aproape 10 ori mai predispusi la leucemie decat cei care nu au consumat deloc.
Folosit pentru mentinerea culorii crenvurstilor, nitritul de sodiu (E 250) are potential cancerigen. In timpul procesului de gatire, nitritii prezenti in produsele din carne procesata se transforma intr-un compus cancerigen, o reactie care se intampla, de fapt, si in stomacul nostru, de aici venind riscul de a face diferite tipuri de cancer (bucal, esofagian, de stomac si de creier).
Sursa: ZiarulRing.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro