Sociologii trag un semnal de alarma: cuplurile care se casatoresc dupa o anumita varsta risca sa divorteze!

Sociologii trag un semnal de alarma: cuplurile care se casatoresc dupa o anumita varsta risca sa divorteze!
Sociologii trag un semnal de alarma: cuplurile care se casatoresc dupa o anumita varsta risca sa divorteze!

In ultimii ani, varsta la care cuplurile se casatoresc este in continua crestere.

Cariera, stilul de viata stresant, problemele financiare, toate acestea trec mult timp pe un loc secundar intemeierea unei familii. Psihologii spun insa ca tinerii care se casatoresc mai tarziu risca sa se desparta.

Potrivit datelor statistice, in Statele Unite varsta medie de casatorie este acum de 29 de ani la barbati si de 26,6 ani la femei, scrie Womenshealthmag.com. Aparent, cu cat oamenii sunt mai maturi atunci cand se casatoresc, cu atat ar trebui sa mearga mai bine relatia lor.

Din pacate insa, un studiu recent arata ca nu este deloc asa.

Sociologul Nicholas Wolfinger, de la Universitatea din Utah, a coordonat o cercetare in acest sens. El a analizat date din perioada 2006-2010 si a observat ca persoanele care sa casatoresc prea devreme sau prea tarziu au un risc mult mai mare de a divorta.

Astfel, cei care se casatoresc la 20 de ani un un risc de divort cu 50% mai mare comparativ cu persoanele care fac acest pas la 25 de ani.

Fiecare an in plus inseamna un risc mai mic de divort, dar asta numai pana la 32 de ani.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Dupa aceasta varsta, fiecare an in plus echivaleaza cu o crestere de 5% a riscului de divort.

Psihologul Ramani Durvasula nu este surprinsa de aceasta descoperire, care contrazice totusi studiile anterioare privind varsta si riscul de divort.

Durvasula spune ca persoanele care se casatoresc dupa 32-35 de ani de obicei nu mai au copii si atunci divortul este mai simplu, cuplul este mai putin motivat sa ramana impreuna daca apar unele probleme.

In plus, casatoria la o varsta mai inaintata poate fi semnul ca acele persoane au avut multe alte relatii in trecut, ca sunt deschise la experiente de acest fel si atunci este posibil sa isi doreasca din nou libertatea unor legaturi fara obligatii.


Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro




Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies