Studiile arata ca populatiile asiatice care consuma soia din belsug si-au redus la minimum riscul de a suferi de boli cronice precum cancer, ateroscleroza sau accident vascular cerebral.
Pe langa proteine, vitamine si minerale, boabele de soia mai contin niste substante foarte special numite izoflavone, care cresc puterea de aparare a organismului in fata bolilor, impiedica mutatiile celulelor normale in celule canceroase si asigura flexibilitatea vaselor sangvine.
Pe langa un consum constant de soia, este indicat sa se faca si tratamente cu ulei de soia sau germeni de soia.
Combate cancerul la san
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pentru a reduce la minimum riscul
Combate cancerul uterin si pe cel ovarian
La fel ca in cazul cancerului mamar, se iau 1200 mg de extract din germeni de soia, tot pentru 90 de zile.
Pentru a creste efectul pozitiv al germenilor de grau, include in alimentatia ta salata verde, andivele, leurda, frunzele de papadie, semintele de dovleac si de floarea-soarelui neprajite.