Sunt persoane cu o sensibilitate mai mare la aerul conditionat, care racesc foarte usor sau dezvolta alergii si evita sa-l foloseasca.
1. Umbrirea ferestrelor
Se pot monta deasupra ferestrelor copertine din panza, retractabile.
Se pot monta folii reflectorizante transparente, pe exteriorul ferestrelor. Sau pentru cladirile noi, se pot alege din start geamuri care se comporta diferit in functie de sezoane (de tip 4 seasons).
Se pot monta rulouri desupra ferestrelor. Cel mai bine este sa se monteze de la inceput, deasupra ferestrelor, dar se pot monta si ulterior, in fata lor, in partea de sus.
2. Caldura de la electrocasnice si activitatile din casa
Opreste sau chiar scoate din priza electrocasnicele care nu iti folosesc in momentele mai incinse ale zilei si care degaja caldura (televizor, calculator, etc). Incearca sa folosesti dimineata sau seara cuptorul, cuptorul cu microunde si plita. Spalatul vaselor sau folosirea dusului degaja caldura.
3. Caldura degajata de becuri
Inlocuieste becurile incandescente cu becuri cu led, care la aceeasi cantitate de lumina, consuma si degaja caldura de 5-7 ori mai putin. 6 becuri de 100W degaja caldura similara cu a unui calorifer port-prosop de 50x100cm.
Citeste mai multe aici.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro