Trecerea timpului lasa amprente asupra noastra, afectand in mod special zona faciala. Pielea isi pierde catifelarea, fermitatea si culoarea.
Apar ridurile, leziunile cutanate, iar tenul, altadata tanar si proaspat, capata un aspect neplacut care nu poate fi inlaturat prin machiaj. Iata in cele ce urmeaza cateva solutii de a obtine rezultate bune pentru chipul dumneavoastra.
Intinerirea fetei se poate face prin utilizarea a diferite procedee.In cazul in care avem de-a face cu ptoza (caderea) pielii, aceasta poate fi corectata printr-o operatie de lifting facial sau frontal. Prin aceste metode, surplusul de piele este inlaturat sau intins.
Pregatirea preoperatorie pentru intinerirea fetei
Inaintea oricarei procedurii de intinerire a fetei, fie ca este vorba despre una chirurgicala sau una nechirurgicala, medicul va recomanda efectuarea unor analize care sa permita o buna desfasurare a interventiei.
Intinerirea fetei prin peeling
Peelingul este o interventie nechirurgicala de intinerire a fetei, care se realizeaza prin aplicarea unor acizi pe suprafata pielii, acizi ce vor „arde” celulele imbatranite, tenul devenind, astfel, intins si regenerat.
Pentru a se indeparta tesuturile moarte de la nivelul pielii se poate apela si la laser peeling, o procedura cu efect termic.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Printre substantele chimice folosite in cazul metodei de intinerire a fetei prin peeling se gasesc acidul tricloracetic (TCA) sau acidul glicolic si, mai rar, fenolul.
Injectiile cu toxina botulinica si intinerirea fetei
Pentru reducerea ridurilor de pe frunte, dintre sprancene si a celor pozitionate la coada ochiului pot fi folosite injectiile cutoxina botulinica. Toxina
botulinica produce o pareza a musculaturii care determina aparitia acestor riduri (reversibila in 4-6 luni).Care sunt posibilele complicatii ale procede elor de intinerire a fetei
In general, complicatiile sunt minore si depind de tipul de interventie efectuata. In cazul operatiilor estetice precum liftingul facial, frontal sau blefaroplastia, exista riscul aparitiei unor senzatii post operatorii de arsura sau sangerari minore. In cazul interventiilor nechirurgicale, complicatiile sunt rare si pot fi de forma depigmentarii neuniforme a fetei.
Recuperarea dupa proceduri
Procesul de recuperare depinde de metoda prin care s-a intervenit la nivelul fetei. Vindecarea si recuperarea totala se poate intinde pe o durata incepand de la cateva zile si terminand cu doua sau trei saptamani. Cu toate acestea, intoarcerea la activitatile cotidiene care nu presupun un efort fizic excesiv, se face dupa cateva zile.
Interventiile de intinerire a fetei au numeroase implicatii si trebuie tratate corespunzator.
Asadar, in cazul in care iti doresti sa apelezi la o astfel de metoda, este indicat sa ceri sfatul unui chirurg plastician care iti va raspunde la toate intrebarile.Informatii oferite de Dr. Cristian Nitescu, Chirurg estetician