Somonul la grătar cu creveți și cartofi prăjiți reprezintă o adevărata delicatesa, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Somon la
Rețetă de Somon la grătar cu creveți ș i cartofi prăjiți
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Somon la grătar cu creveți și cartofi prăjiți, absolut delicioasa, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Somon la grătar cu creveți și cartofi prăjiți este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Re ț eta de Somon la grătar cu creveți și cartofi prăjiți este pentru 4 persoane
Ingrediente – Somon la grătar cu creveți ș i cartofi prăjiți
- 4 fileuri de somon (200 g fiecare)
- 16 creveți mari, curățați și decorticați
- 4 cartofi mari
- 1 salată verde
- O jumătate de ceapă roșie, tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare și piper negru măcinat
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 2 linguri de smântână
- Un sfert de ceașcă de pătrunjel proaspăt tocat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cum poți slăbi sănătos fără a ține dietă
Mod de preparare - Somon la grătar cu creveți ș i cartofi prăjiți
Pasul 1. Curățați 4 cartofi mari și tăiați-i în felii subțiri. Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie adâncă și prăjiți cartofii până când sunt aurii și crocanți. Scoateți cartofii pe un șervețel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei și a-i păstra crocanți.
Pasul 2. Încălziți grătarul la foc mediu-ridicat.
Pasul 3. Frecați 4 fileuri de somon cu sare și piper negru măcinat și un strop de zeamă de lămâie. Puneți somonul pe grătar și gătiți-l timp de 5-7 minute pe fiecare parte, în funcție de preferința de coacere și grosimea somonului.
Pasul 4. Într-o tigaie, încingeți o lingură de ulei de măsline și căliți o jumătate de ceapă roșie, tăiată mărunt și 2 căței de usturoi, mărunțiți până devin moi. Adăugați 16 creveți mari, curățați și decorticați și gătiți timp de 2-3 minute, până când devin rozaliu. Scoateți creveții din tigaie și puneți-i deoparte.
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Pasul 5. Într-un castron, amestecați 2 linguri de smântână cu un sfert de ceașcă de pătrunjel proaspăt tocat și sare și piper după gust.
Pasul 6. Așezați somonul pe un platou, împreună cu creveții, cartofii prăjiți și salata verde. Turnați sosul de smântână peste somon și creveți sau alături. Serviți imediat.
Pasul 7. Această rețetă de somon la grătar cu creveți, cartofi prăjiți, salată verde și un sos delicios este perfectă pentru a impresiona pe cei dragi cu o cină rafinată. Vă recomandăm să încercați această rețetă și să vă bucurați de savoarea acesteia, la o cină specială sau la o ocazie festivă.
Somonul la grătar cu creveți și cartofi prăjiți este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Friptură de miel la grătar cu crustă de piper alb. Un preparat deosebit de gustos si aromat!