Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă!

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă!
Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele de Sărbători ale românilor, și nu numai. Află din rândurile de mai jos cum poți prepara rapid o salată de boeuf fără să te îngrași!

Sonia Burtic, nutriționistă, a fost invitată în cadrul emisiunii “Teo Show” difuzată la Kanal D, pentru a dezvălui o rețetă de salată de boeuf care nu îngrașă.

Reguli pentru a nu te îngrășa

Preparatele tradiționale consumate în perioada sărbătorilor de iarnă au devenit inamicul kilogramele în plus. Cu toate astea, nu mâncărurile au adus un surplus, ci cantitatea, combinația, și faptul că s-au consumat în exces, într-un timp scurt.

Așadar, este recomandat să nu se mănânce toate preparatele tradiționale la aceeași masă. Mai exact, la masa de prânz se poate opta pentru o porție de ciorbă tradițională, alături de un iaurt 3%-3,5% grăsime. La felul doi, putem consuma două, trei sarmale mititele, sau pe lângă ciorbă putem alege ca felul doi aperitivul, cu o felie de prăjitură.

“În primul rând, trebuie să înțelegem că nu preparatele tradiționale sunt o problemă pentru kilogramele în plus.

Nu ele ne aduc acel surplus, ci cantitatea, combinația, și faptul că se consumă mult într-un timp extrem de limitat. Dacă știm că avem patru mese festive, ne gândim și ne organizăm astfel încât să împărțim preparatele consumate pe care vrem să le consumăm. Să nu mâncăm toate preparatele tradiționale la aceeași masă. De exemplu, la masa de prânz putem să alegem o porție de ciorba tradiționala, dar sa înlocuim smântâna cu iaurt 3%-3,5% grăsime.
Iar ca felul doi, putem să alegem două, trei sarmale dacă sunt mai mititele, sau pe lângă ciorbă putem alege ca felul doi aperitivul cu o felie de prăjitură.”, a menționat aceasta.

Citește și: Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cât timp se fierb cartofii pentru salata boeuf. Vor avea un gust absolut delicios

Mai mult decât atât, hidratarea este necesară și în perioada sărbătorilor, fiind recomandată să se consume cel puțin 3 litri de apă. Apa poate fi înlocuită, de asemenea, cu ciorbe, supă cremă, ceaiuri de plante neîndulcite. Totodată, cozonacul sau dulciurile trebuie să fie consumate în prima parte a zilei, între micul-dejun și prânz, ca o gustare.

“De Revelion  se recomandă să se consume mai multă apă, cel puțin 3 litri de apă, care este sfântă pentru slăbit. Puteți păcăli consumul de apă prin consumul de ciorbe, supă cremă, ceaiuri de plante neîndulcite. Dacă am consumat dulciuri, două zile trebuie să ne abținem între sărbători. Neapărat, cozonacul sau prăjiturile să fie consumate în prima parte a zilei, între micul-dejun și prânz, ca o gustare.

Este important și să nu sărim peste mese”, a precizat specialista.

Salată de boeuf care nu îngrașă

Ingrediente

• 300 g morcovi
• 300 g conopidă
• 300 g dovlecei
• 300 g păstârnac
• 3 bucăți de avocado pisat
• 5/6 castraveți murați (fără zahăr, doar apă, oțet și sare)
• 4 gogoșari – pentru decor
• 2 legături de verdețuri (pătrunjel și mărar) – pentru decor


• 300 g de iaurt grecesc cu 10% grăsime
• 1 lingură de ulei
• zeamă de lămâie

Citește și: 5 Aperitive simple pe care să le pui pe masă când ai musafiri

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă[Sursa foto: Captură YouTube]

Mod de preparare

1. Consistența va fi una clasică, cu care toată lumea este obișnuită. Se adaugă păstârnacul, dovlecelul, conopida și murăturile.
2. Mai apoi, se pune avocado pisat și iaurtul cu 10% grăsime, se adaugă și zeamă de lămâie după gust, și o lingură de ulei generoasă.
3.  Se poate adăuga orice tip de carne în funcție de preferințe, carne de vită sau carne de pui. Se amestecă bine carnea împreună cu legumele, iar apoi se ornează cu gogoșari, pătrunjel sau mărar salata de boeuf.

Citește și: 5 Rețete de post cu cartofi. Cele mai simple idei pentru masa de seară sau prânz

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă[Sursa foto: Captură YouTube]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies