Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele de Sărbători ale românilor, și nu numai. Află din rândurile de mai jos cum poți prepara rapid o salată de boeuf fără să te îngrași!
Sonia Burtic, nutriționistă, a fost invitată în cadrul emisiunii “Teo Show” difuzată la Kanal D, pentru a dezvălui o rețetă de salată de boeuf care nu îngrașă.
Reguli pentru a nu te îngrășa
Preparatele tradiționale consumate în perioada sărbătorilor de iarnă au devenit inamicul kilogramele în plus. Cu toate astea, nu mâncărurile au adus un surplus, ci cantitatea, combinația, și faptul că s-au consumat în exces, într-un timp scurt.
“În primul rând, trebuie să înțelegem că nu preparatele tradiționale sunt o problemă pentru kilogramele în plus.
Citește și: Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cât timp se fierb cartofii pentru salata boeuf. Vor avea un gust absolut delicios
Mai mult decât atât, hidratarea este necesară și în perioada sărbătorilor, fiind recomandată să se consume cel puțin 3 litri de apă. Apa poate fi înlocuită, de asemenea, cu ciorbe, supă cremă, ceaiuri de plante neîndulcite. Totodată, cozonacul sau dulciurile trebuie să fie consumate în prima parte a zilei, între micul-dejun și prânz, ca o gustare.
“De Revelion se recomandă să se consume mai multă apă, cel puțin 3 litri de apă, care este sfântă pentru slăbit. Puteți păcăli consumul de apă prin consumul de ciorbe, supă cremă, ceaiuri de plante neîndulcite. Dacă am consumat dulciuri, două zile trebuie să ne abținem între sărbători. Neapărat, cozonacul sau prăjiturile să fie consumate în prima parte a zilei, între micul-dejun și prânz, ca o gustare.
Salată de boeuf care nu îngrașă
Ingrediente
• 300 g morcovi
• 300 g conopidă
• 300 g dovlecei
• 300 g păstârnac
• 3 bucăți de avocado pisat
• 5/6 castraveți murați (fără zahăr, doar apă, oțet și sare)
• 4 gogoșari – pentru decor
• 2 legături de verdețuri (pătrunjel și mărar) – pentru decor
• 300 g de iaurt grecesc cu 10% grăsime
• 1 lingură de ulei
• zeamă de lămâie
Citește și: 5 Aperitive simple pe care să le pui pe masă când ai musafiri
Mod de preparare
1. Consistența va fi una clasică, cu care toată lumea este obișnuită. Se adaugă păstârnacul, dovlecelul, conopida și murăturile.
2. Mai apoi, se pune avocado pisat și iaurtul cu 10% grăsime, se adaugă și zeamă de lămâie după gust, și o lingură de ulei generoasă.
3. Se poate adăuga orice tip de carne în funcție de preferințe, carne de vită sau carne de pui. Se amestecă bine carnea împreună cu legumele, iar apoi se ornează cu gogoșari, pătrunjel sau mărar salata de boeuf.
Citește și: 5 Rețete de post cu cartofi. Cele mai simple idei pentru masa de seară sau prânz