Sorin Cîmpeanu, despre programa examenelor naționale: "Astăzi va fi publicat..."

sorin cîmpeanu despre examenele nationale
Sorin Cîmpeanu vorbește despre examenele naționale din acest an

Din cauza pandemiei de coronavirus, examenele naționale din acest an se vor desfășura diferit. Ce a declarat Sorin Cîmpeanu?

Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul care atestă schimbările din cadrul examenelor naționale desfășurate în acest an.

Sorin Cîmpeanu, despre examenele naționale

Sorin Cîmpeanu vorbește despre examenele naționale care vor fi diferite în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Sunt 149 de localități aflate acum în scenariul roșu, sunt 903 localități în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniță vor merge cu prezență fizică clasele 1- 4 plus clasa pregătitoare și de asemenea vor merge elevii din clasele terminale care vor susține examenele naționale în curând.

Dacă vorbim de examene naționale aș vrea să mai dau o știre în premieră. Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realității programei pentru examenele naționale. Astăzi va fi publicat în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ținând cont de realitățile anului școlar 2020-2021”, a anunțat Ministrul Educației.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre examenele naționale: "Vom face tot posibilul ca..."

examene nationale sorin cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu a făcut declarații cu privire la examenele naționale[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Stocul de măști este mai mare de 37 de milioane la acest moment, se adaugă stocurile obținute prin finanțarea de către autoritățile locale. Ministerul Educației va perfecta un contract de donație prin care vor fi distribuite în școli 500 de mii de măști”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educației anunță sancțiuni după ce mai mulți profesori au participat la un seminar de numerologie

”Pentru acei copii care prezintă cât de mici simptome specifice nu trebuie primit la școală, nu trebuie primit în comunitate. În această situație nu se vor pune absențe. Elevul trebuie să anunțe cadrul didactic de această situație.

sorin cîmpeanu anunt examene nationale
Sorin Cîmpeanu a vorbit în premieră despre schimbările care vor avea loc în cadrul examenelor naționale din acest an[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Toți elevii care au probleme vor învăța în sistemul online.

Nu va exista niciun fel de rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate este, de asemenea, un lucru obligatoriu, iar dacă va fi nevoie vor fi deschise și ușile.

Solicităm respectarea tuturor normelor pentru transporturile școlare. Vom face verificări în acest sens, dar este esențială respectarea normelor pentru că mijloacele de transport sunt identificate drept posibile focare”, a precizat Ministrul Educației.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Reguli noi în România din 12 februarie! Ce document trebuie prezentat?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies