Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor după vacanța de primăvară: "Noi vom propune acest lucru"

sorin cimpeanu declaratii
Sorin Cîmpeanu își dorește ca după vacanța de Paște cât mai mulți elevi să revină în clase

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre redeschiderea școlilor după 4 mai. Ce se va întâmpla cu elevii?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că își dorește ca după vacanța de Paște, cât mai mulți copii să revină pe băncile școlilor.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor după vacanța de primăvară

Având în vedere faptul că imunizarea populație se află încă în desfășurare, oficialii speră ca restricțiile să fie ridicate cât mai repede. Astfel, Sorin Cîmpeanu face declarații cu privire la redeschiderea școlilor după vacanța de primăvară și spune că ar fi indicat ca toții copiii să se afle în sălile de curs.

De asemenea, Ministrul Educației a precizat că în perioada următoare se vor face analize pentru a vedea în ce măsură se pot întoarce copiii la școală după vacanța prelungită.

Citeste si: Alexandru Rafila spune cât timp ne protejează vaccinul anti-COVID: „Imunitatea prin boală..."

se deschid scolile sorim cimpeanu declaratie
Sorin Cîmpeanu va propune întoarcerea în sălile de clasă a unui număr cât mai mare de elevi[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiției care vizează înjumătățirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roșu.

Săptămâna viitoare va fi făcută o analiză, o fotografie de moment, din perspectiva ratei de infectare, ca să vedem dacă ne putem permite prezență fizică mai mult decât în scenariile deja anunțate. Dacă situația epidemiologică ne permite. Și acest lucru îl vor aprecia cei cu competență în domeniu.

Noi vom propune acest lucru (n.r să fie mai multi copii la școală)", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț despre simulările examenelor naționale: "Elevii au pierdut foarte mult..."

Ministrul Educației a luat decizia ca vacanța de primăvară să fie prelungită având în vedere declarațiile specialiștilor care preconizau o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în luna aprilie.

sorin cimpeanu despre redeschiderea scolilor
Sorin Cîmpeanu a declarat că va fi efectuată o analiză pentru a se vedea dacă elevii se pot întoarce în școli[Sursa foto: Facebook Sorin Cimpeanu]

Astfel, s-a efectuat o punte între vacanța de Paște a catolicilor și cea a ortodocșilor și astfel copiii s-au putut bucura de mai multe zile libere.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară.(...) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze.

Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin", a precizat Sorin Cîmpeanu.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Românii, fără mască de la 1 iunie! În minivacanța de Paște, turiștii vor purta mască!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies