Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea cursurilor în școli: „Există cadrul legal care permite activitatea online”

Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea cursurilor în școli
Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea cursurilor în școli

Ministrul Educației a declarat că există posibilitatea ca școlile să intre din nou în regim online!

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat într-o conferință de presă, sâmbătă, că școlile își pot trece activitățile în online, pe baza legislației în vigoare, asta după ce președintele Federației părinților și cel al Consiliului elevilor au cerut ca decizia trecerii în online să fie în localitățile unde rata de infectare a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori.

Potrivit oficialului, acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică.

Citeste si: Rafila, anunț îngrijorător pentru persoanele nevaccinate: „Această tulpină e de trei ori mai transmisibilă!”

Redăm declarația completă a ministrului Educației:

„Ministerul Educației a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătății ca indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situația în care, din motive obiective, normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfășoare online.

Prin urmare, și în acest moment există cadrul legal care permite școlilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administrație al unității de învățământ, împreună cu Direcția de Sănătate Publică.

Prevederile cuprinse în  art 3 alineatul (2), coroborat cu art 6 alineatul (9)  dispun acest lucru.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În același timp, subliniem faptul ca activitatea didactică se desfășoară la nivelul național, iar reglementările privesc întregul sistem.  Deciziile care privesc modul de desfășurare a activității sunt luate de autorități, pe baza unor argumente tehnice și nu ca urmare a unui proces de consultare.

Toate deciziile luate sunt în interesul elevilor și pentru asigurarea dreptului la educație și în același timp a dreptului la sănătate.

Înțelegem îngrijorările manifestate în spațiul public de Consiliul Național al Elevilor și îi asigurăm de faptul că toate deciziile autorităților se iau în interesul școlii și al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate și dreptul la educație, motiv pentru care Ordinul comun este asumat de către ministrul Sănătății (pentru dreptul la sănătate) și ministrul Educației (pentru dreptul la educație), în baza Hotărârii CNSU”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Edupedu.ro

Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea cursurilor în școli
Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea cursurilor în școli[Sursa foto: PixaBay]

Părinții solicită închiderea școlilor pentru două săptămâni!

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu a venit după ce Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a solicitat ministrului Educației și ministrului Sănătății să modifice legislația astfel încât școlile să aibă posibilitatea de a-și trece activitățile din nou în online. 

De asemenea, Iulian Cristache, reprezentantul instituției, spune că unii părinţi nu își doresc ca elevii să fie în continuare testați pentru a intra în sălile de curs.

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă și de creșă a crescut! Câți bani primesc în plus românii

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Să intre două săptămâni în lockdown, mă refer la unităţile de învăţământ să treacă în online, ulterior rămânând ca deciziile să aparţină sută la sută unităţilor de învăţământ. Nu e normal ca DSP şi CNSU să-şi dea cu părerea acolo unde nu au habar ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbidităţi care nu sunt trecute în ordinul comun.

Mai grav, sunt elevi care au boli cronice şi care nu sunt trecute în ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii”  , a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Părinţi, săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni televizate.

 

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cântăreața Dodo, de urgență la spital după ce s-a infectat cu Covid-19: „Face tratament...”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies