Tânărul a dezvăluit care sunt ingredientele pentru un sos olandez perfect în diferite combinații.
Mihai Dragomir reușește de fiecare dată să surprindă pe toți cei din jurul său cu preparate inedite. Dacă vorbim de mic dejun, deserturi, prânzuri, sosuri sau gustări, tânărul reușește de fiecare dată să pună la un loc cele mai utile sfaturi din bucătărie pentru a veni în ajutorul iubitorilor gastronomiei.
Totul pare din ce în ce mai ușor atunci când explică toți pașii necesari pentru ca rețeta să fie gata și care sunt ingredientele adăugate în fiecare preparat. De această dată, chef Mihai Dragomir a pregătit un sos olandez.
Pentru sosul olandez nu aveți nevoie decât de patru ingrediente, însă cantitățile sunt extrem de importante ca totul să vă iasă ca la carte. Începeți prin a pune untul la clarifiat, astfel că veți face acest lucru punându-l într-o oală la topit, apoi puneți patru gălbenușuri pe bain- marie, peste care adăugați 50 ml de oțet, 50 ml de vin, apoi amestecați totul până când gălbenușurile devin albe.
Incorporați treptat și untul, amestecați, iar dacă acesta începe să se întărească, îl veți lua de pe foc. Acesta este sosul preferat pe care Mihai Dragomir îl consumă cu somon, însă poate fi introdus în numeroase mâncăruri. “Vă voi arăta cum să faceți un sos olandez în doar câteva minute. Vom începe prin a pune untul la clarifiat. Ce înseamnă clarifiat, înseamnă să scoatem lactoza și cazeina din unt. Apoi punem patru gălbenușuri pe bain-marie, peste care adăugăm 50 ml de oțet, 50 ml de vin și amestecăm până când galbenusurile devin ușor albe. După ce gălbenușul este gătit, adăugăm treptat untul, iar dacă sosul se întărește prea tare, îl vom lua de pe bain-marie. La sfârșit adaug puțină zeamă de lămâie, iar acesta este sosul olandez. Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”, a spus Mihai Dragomir.