Spaghetele carbonara reprezintă o adevărată delicatesă, care se pot prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de spaghete carbonara, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D . În plus, descoperiți și care este secretul pentru spaghetele carbonara, preparate exact ca la restaurant.
Spaghetele carbonara sunt cele care se pot prepara într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.
Citeste si: Cheat day: ce se întâmplă când trișezi în timpul unei diete
Rețetă de Spaghete carbonara
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de spaghete carbonara, absolut delicioasă.
Ingrediente – Spaghete carbonara
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 500 g de spaghete din grâu dur, 250 g de bacon, 3 ouă și aproximativ 100 g de parmezan.
Mod de preparare - Spaghete carbonara
„Facem spaghete carbonara, cum v-am spus. Apa deja fierbe, bineînțeles sărată și putem pune pastele din grâu dur. Eu o să folosesc cam jumătate din cantitate, aproximativ 250 de grame. Le pun așa frumos, ele deja se înmoaie și se duc frumos în oală. Dacă nu ne folosim de o furculiță să le împingem pe toate în oală ca să se facă în același timp. Pe pachet scrie 11 minute, eu nu o să le las 11 minute, pentru că o să continui să le gătesc în tigaie. Tigaie pe care o punem la încins cu puțin ulei de măsline.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Dacă cumva își lasă foarte multă grăsime baconul, mai scurgem grăsimea din tigaie și după adăugăm pastele fierte.
Până în acest moment rețeta de spaghete carbonara pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre preparare, mai ales ținând cont că în prima etapă trebuie să adăugăm doar spaghetele, pentru a le fierbe.
Citeste si: 3 mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat
„Tigaia s-a încins. Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit cu mâna și în coajă, pentru a aromatiza puțin uleiul. Între timp putem să facem baza pastei carbonara, din trei gălbenușuri de ou pe care le batem. Tot aici adăugăm și brânza parmezan. Trebuie să fim generoși pentru că aceasta este baza pastei, iar dacă pasta nu are un sos cremos, atunci nu mai este o pastă bună. Tot aici o să adăugăm și puțină sare, dar nu foarte multă pentru că baconul este deja sărat, la fel și apa de la paste. Tot aici adăugăm și puțin piper. Amestecăm bine și lăsăm deoparte.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de spaghete carbonara, în special la baza pastei carbonara, prin intermediul ingredientului care nu trebuie să lipsească sub nicio formă dintr-o astfel de rețetă delicioasă, brânza parmesan, aceasta va trebui să fie adăugată din abundență, pentru ca sosul pentru spaghete să fie cu adevărat cremos.
„ Usturoiul a dat aromă uleiului și este momentul să îl scoatem și să adăugăm baconul. O rețetă tradițională este cu guanchale și pancheta, dar baconul se aseamănă destul de mult, având și grăsime și carne. Puteți face și fără usturoi. Lăsăm baconul să devină crispy, crocante, aurii, acesta fiind și secretul pentru a ieși o carbonara bună. Dăm focul mai mare și în acest timp mai verificăm și pastele.
Acestea trebuie să le scoatem aldente și să continuăm gătirea lor în tigaie, alături de apa în care au fiert. Baconul este gata. Iau câteva cubulețe doar pentru decor, iar restul o să-l folosesc în sos. Pastele sunt și ele fierte și o să le iau pur și simplu din apa în care au fiert și o să le transfer în tigaie, peste baconul rămas, iar acum practic se formează minunatul sos.”
Se recomandă ca pentru spaghetele carbonara să se folosească puțin usturoi, pentru a aromatiza uleiul în care se va prepara baconul, iar ulterior și pastele. Baconul este ingredientul care trebuie să fie gătit până când va ajunge la o textură mai crocantă și aurie, astfel, spaghetele carbonara vor ieși cu siguranță delicioase.
“Apoi un mare secret este al faptului că vom opri focul, iar următorul pas, acesta cu ou și parmezan îl facem în afara focului. Pur și simplu adăugăm mixul de parmezan și cu ouă, și începem să amestecăm bine, bine, până formăm o cremă, practic. Nu ne oprim, ca să nu se coaguleze ouăle. Dacă făceam asta pe foc, se găteau ouăle și nu ne dorim asta. Ele nu sunt niște ouă crude acum, ci se formează o cremă, nu se coagulează. Uitați cât de cremoase au devenit, de la fără smântână, fără absolut nimic, doar apa de la paste. Ou puteți folosi și doar gălbenuș, pentru a deveni mult mai galbene, astfel vor avea impresia de paste făcute în casă.”
Această rețetă de spaghete carbonara este una autentică, datorită faptului că vom lăsa deoparte smântâna și ne vom axa doar pe spaghete, ou, bacon și parmezan. Cu toate acestea, pentru a avea o rețetă exact ca cea din restaurant, nu trebuie să uităm de momentul în care vom lua spaghetele de pe foc, pentru a le adăuga mixul de parmezan cu ou. Datorită acestui secret, spaghetele carbonara vor ieși cu adevărat gustoase și mai mult decât cremoase!
“Sunt gata! Dacă doriți le puteți gusta să vedeți dacă mai au nevoie de sare sau de piper. Iar acum vom monta pastele carbonara. Adăugăm și cubulețele de bacon. Cea mai simplă rețetă, dar foarte gustoasă de carbonara, exact cum o găsiți și în marele restaurant. Aceasta este varianta mea de paste carbonara. Sper că v-a plăcut rețeta și o veți încerca și dumneavoastră!”
Spaghetele carbonara sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citeste si: Ce se mănâncă de Rusalii. Care sunt tradițiile culinare