Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii. Bune de savurat alături de persoana iubită!

Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii

Spaghetele clasice cu chiftele și sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii

Rețeta delicioasă de spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii  este de 20 de minute

Timp de preparare – 40 de minute

Timp total – o ora

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Rețeta de  Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii  este pentru 2 persoane

Citește și: Croissante cu cacao. Fragede și gustoase, dar și ușor de preparat!

Ingrediente –  Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii

  • 300 g spaghete
  • 500 g carne tocată (amestec de vită și porc)
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • o jumătate de linguriță sare
  • Un sfert de linguriță piper negru măcinat

Pentru sosul de roșii:

  • 400 g roșii în bulion, tocate
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • o jumătate de linguriță sare
  • Un sfert de linguriță piper negru măcinat
  • o jumătate de linguriță oregano uscat
  • Un sfert de linguriță busuioc uscat

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii [Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii

  1. Începe prin pregătirea chiftelelor. Într-un bol mare, amestecă carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul pisat, oul, pesmetul, pătrunjelul tocat, sare și piperul negru măcinat. Frământă bine compoziția până se omogenizează.
  2. Formează chiftele mici, de aproximativ dimensiunea unei nuci, și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  3. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu și adaugă chiftelele. Gătiți-le pe toate părțile până se rumenesc frumos. Transferă-le pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  4. Într-o oală mare, fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. Scurge spaghetele și clătește-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.
  5. În aceeași tigaie în care ai gătit chiftelele, adaugă ceapa tocată și usturoiul pisat. Călește-le în ulei de măsline până devin aurii și aromate.
  6. Adaugă roșiile tocate în bulion în tigaie, împreună cu zahărul, sarea, piperul negru, oregano și busuiocul. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă la foc mic.
  7. Redu căldura la minim și lasă sosul să fiarbă în jur de 15-20 de minute, acoperit, pentru a se dezvolta aromele.
  8. În timp ce sosul fierbe, adaugă chiftelele pregătite în sos și lasă-le să se încălzească și să se combine cu aroma sosului.
  9. Așază spaghetele fierte în farfurii individuale sau pe un platou mare. Toarnă sosul de roșii cu chiftele deasupra spaghetelor și amestecă ușor pentru a le îmbrăca în sos.
  10. Servește spaghetele clasice cu chiftele și sos de roșii calde, presărate cu puțin pătrunjel proaspăt tocat.

Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii [Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii

  • Pentru a obține chiftele moi și suculente, evită amestecarea excesivă a compoziției de carne. Frământă doar până când ingredientele se omogenizează.
  • Poți adăuga o lingură de ulei de măsline în apa în care fierbi spaghetele pentru a le menține separate și a le conferi un gust delicat.
  • Dacă dorești un sos de roșii mai gros, poți adăuga o linguriță de pastă de tomate în timpul preparării sosului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Spaghete clasice cu chiftele și sos de roșii [Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu cremă de vanilie, vârfuri de bezea și fulgi de cocos deasupra. Un deliciu doar din priviri!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Tagliatelle cu creveți și pătrunjel. O adevarată delicatesă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte