Spaghetele cu chifteluțe marinate reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Spaghete cu chifteluțe marinate. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Spaghete cu chifteluțe marinate, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Spaghete cu chifteluțe marinate
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Spaghete cu chifteluțe marinate, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete cu chifteluțe marinate este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Re ț eta de Spaghete cu chifteluțe marinate este pentru 4 persoane
Ingrediente – Spaghete cu chifteluțe marinate
- 500 g de spaghetti
- 400 g de sos de roșii
- 500 g de carne de vită măcinată
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 ou
- O jumătate de cană de pesmet
- O jumătate de cană de parmezan ras
- Un sfert de cană de pătrunjel tocat
- O jumătate de linguriță de sare
- Un sfert de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mod de preparare - Spaghete cu chifteluțe marinate
Pasul 1. Începeți prin pregătirea chiftelelor de carne. Într-un bol mare, amestecați 500 de grame de carne de vită măcinată, o ceapa mica tocată, 2 căței de usturoi tocat, oul, o jumătate de cana de pesmet, o jumătate de cana de parmezan ras, un sfert de cana de pătrunjel tocat, o jumătate de linguriță de sare și un sfert de linguriță de piper negru măcinat.
Pasul 2. Formați chiftelele în dimensiunea dorită, între 2 și 3 centimetri în diametru sau in funcție de preferințele personale.
Pasul 3. Într-o tigaie mare, încălziți 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adăugați chiftelele de carne în tigaie și gătiți-le până devin aurii și sunt gata.
Pasul 4. Într-un vas separat, adăugați 400 de grame de sos de roșii și încălziți-l la foc mediu. Adăugați chiftelele de carne gata și lăsați-le să se încălzească timp de câteva minute.
Pasul 5. Între timp, puneți la fiert apa pentru pastele spaghete, într-un vas mare.
Adăugați sarea și spaghetele și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente.Pasul 6. Strecurați pastele și adăugați-le în tigaia cu sos de roșii și chiftelele de carne. Amestecați bine, astfel încât pastele să fie acoperite în întregime cu sos. De asemenea, puteți așeza spaghetele într-o farfurie, iar apoi deasupra așezați sosul cu chifteluțele de carne.
Pasul 7. Servește pastele spaghetti cu sos de roșii și chiftelele de carne, presărate cu parmezan ras și pătrunjel tocat.
Pasul 8. Această rețetă de paste italienești cu sos de roșii și chiftelele de carne este perfectă pentru cină sau pentru orice altă ocazie specială. Este o masă delicioasă și satisfăcătoare, care cu siguranță va fi apreciată! Pasta este una dintre cele mai populare preparate italienești și, în combinație cu sosul de roșii și chiftelele de carne, face o masă speciala!
Spaghetele cu chifteluțe marinate sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețeta Iulianei Tudor pentru cea mai bună pască fără aluat. Vei rămâne surprins de gustul preparatului