Spaghete cu sos alb, somon și orez. Eleganța și complexitatea gusturilor vor impresiona pe oricine!

retete pentru cina

Spaghete cu sos alb, somon și orez

Spaghete cu sos alb, somon și orez, o rețetă ideală pentru reuniunile de familie. Oferă o combinație satisfăcătoare care va fi apreciată de toți membrii familiei, indiferent de preferințele culinare.

Spaghetele cu sos alb, somon și orez, reprezintă un amestec de arome și texturi care îmbină eleganța bucătăriei italiene cu prospețimea ierburilor aromatice. Acest preparat aduce un echilibru perfect între cremozitatea sosului alb, delicatețea somonului prăjit și consistența orezului. Această rețetă este un fel de mâncare complex, iar fiecare componentă aduce un plus de gust, transformând orice masă într-o ocazie specială.

Citește și: Zacuscă de gogonele, rețeta Paulei Chirilă. „Este excepțională. E simplu.”

spaghete cu somon
Spaghete cu sos alb, somon și orez[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de brioșe a Alinei Laufer. Ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert. “Rapidă și delicioasă, numai bună pentru cei mici.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura

de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru spaghete
- 400 g de spaghete
- 4 litri de apă
- 1 lingură de sare

Ingrediente pentru sos alb
- 50 g de unt
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 2 linguri de făină
- 500 ml de lapte
- 200 ml de smântână pentru gătit
- 100 g de parmezan ras
- Sare și piper după gust
- Nucșoară, după gust

(opțional)
- 2 linguri de pătrunjel tocat (pentru decor)

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente pentru somon
- 4 fileuri de somon
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță de usturoi pudră
- 1 linguriță de paprika
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de suc de lămâie

Ingrediente pentru orez
- 200 g de orez basmati
- 400 ml de apă
- 1 lingură de ulei de măsline
- Sare după gust

spaghete cu sos alb
Spaghete cu sos alb, somon și orez[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare spaghete

  1. Într-o oală mare, aduceți 4 litri de apă la fierbere.
    Adăugați 1 lingură de sare. Adăugați spaghetele în apa clocotită și gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Scurgeți-le și păstrați 1 cană din apa de gătit pentru a o adăuga ulterior în sos, dacă este necesar.

Mod de preparare sos alb

  1. Într-o tigaie mare, topiți 50 g de unt la foc mediu.
    Adăugați usturoiul tocat și gătiți-l timp de 1-2 minute, până când devine ușor auriu și aromat. Presărați 2 linguri de făină peste untul topit și usturoi, amestecând continuu pentru a forma un rântaș. Gătiți timp de 1-2 minute, până când făina capătă o culoare ușor aurie.
  2. Turnați încet 500 ml de lapte, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până când sosul începe să se îngroașe.
    Turnați 200 ml de smântână pentru gătit și amestecați bine. Continuați să gătiți până când sosul este neted și gros.
  3. Adăugați 100 g de parmezan ras, sare, piper și, dacă doriți, un praf de nucșoară. Amestecați până când parmezanul este complet topit și sosul este omogen. Încorporați 2 linguri de pătrunjel tocat pentru un plus de culoare și aromă.

Mod de preparare somon

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

  1. Condimentați fileurile de somon cu sare, piper, usturoi pudră și paprika. Stropiți-le cu 1 lingură de suc de lămâie. Într-o tigaie mare, încălziți 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu-înalt. Adăugați fileurile de somon în tigaie, cu partea pielii în jos, dacă au piele. Gătiți timp de 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când somonul este frumos rumenit și gătit până la punctul dorit. Transferați-le pe o farfurie și acoperiți-le pentru a le menține calde.

Mod de preparare orez

  1. Într-o cratiță medie, încălziți 1 lingură de ulei de măsline la foc mediu. Adăugați orezul basmati și amestecați-l timp de 1-2 minute pentru a se acoperi uniform cu ulei. Turnați 400 ml de apă și adăugați sare după gust. Aduceți la fierbere.
  2. Reduceți focul la minim, acoperiți cratița și gătiți timp de 15 minute, sau până când orezul este fraged și apa a fost absorbită complet. Lăsați orezul să stea acoperit timp de 5 minute, apoi amestecați-l ușor cu o furculiță pentru a-l aera.

Asamblarea și servirea

  1. Într-un bol mare, combinați spaghetele fierte cu sosul alb. Amestecați bine pentru a asigura acoperirea uniformă a pastelor. Împărțiți spaghetele cu sos alb în patru farfurii de servire. Așezați un file de somon prăjit pe fiecare porție de spaghete. Adăugați câte o porție de orez alături de spaghete și somon. Presărați puțin pătrunjel tocat peste fiecare farfurie pentru un aspect proaspăt și aromat. Poftă bună!

retete de paste
Spaghete cu sos alb, somon și orez[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Millefeuille cu biscuiți și frișcă. Eleganța sa îl face potrivit pentru mesele de sărbătoare unde se dorește ceva special ca desert!, pentru un desert rafinat, alcătuit din straturi crocante de biscuiți digestivi alternând cu cremă fină de frișcă. Această combinație oferă un contrast perfect între textura crocantă și cremozitatea delicată, creând un gust dulce. Ideal pentru ocazii speciale sau pentru a încheia o masă cu un desert sofisticat, ușor de preparat și cu un aspect atrăgător.

retete de gustare
Spaghete cu sos alb, somon și orez[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de brioșe a Alinei Laufer. Ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert. “Rapidă și delicioasă, numai bună pentru cei mici.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp

VIDEO. Modul sfâșietor prin care un celebru YouTuber și-a anunțat moartea: "Dacă te uiți la asta, sunt mort"

Semnul divin primit de Emily Burghelea, înainte de accident: „Mami, de ce spui asta?”

Stela Popescu a fost uitată! Cum arată mormântul actriței, la 7 ani de la moartea ei.

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies