Spaghetele cu sos bolognese, nuci și parmezan se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii
Rețetă de Spaghete cu sos bolognese, nuci și parmezan
Rețeta delicioasă de Spaghete cu sos bolognese, nuci și parmezan, absolut minunate, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete cu sos bolognese, nuci și parmezan este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de Spaghete cu sos bolognese, nuci și parmezan este pentru 4 persoane
Ingrediente – Spaghete cu sos bolognese, nuci și parmezan
- 800 g de spaghete
- 800 g de carne amestec de porc și vită
- 800 g de roșii pasate
- 6 linguri de ulei de măsline
- Cimbru
- Sare
- 500 ml de suc de roșii
- Parmezan
- 5 căței de usturoi
- 5 morcovi
- piper negru măcinat
- Oregano
- frunze de busuioc
- câteva nuci
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Turmericul: Beneficiile sale uimitoare și modalități creative de a-l adăuga în mâncare
Mod de preparare- Spaghete cu sos bolognese, nuci și parmezan
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de spaghete cu sos bologneze, nuci și parmezan este să începeți prin a fierbe spaghetele într-o oală de dimensiuni potrivite, în care ați adăugat apă și sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Între timp, vom ocupa și de prepararea sosului bolognese. Așadar, vom avea nevoie de usturoi, ceapă și morcovi pe care îi vom curăța de coajă, ulterior usturoiul fin tocat mărunt, iar morcovii și ceapa cubulețe. În continuare vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom încinge ulei și le vom căli pe toate, iar imediat apoi vom adăuga și carnea tocată deasupra lor, condimentăm cu sare și piper negru măcinat. Vom ține pe foc carnea tocată până când se va prăji și se va schimba la culoare, ulterior adăugând peste aceasta și roșiile pasate, dar și sucul de roșii urmă se mai lasă la fiert la foc mic unde aproximativ 5 minute. Condimentăm, dacă mai este nevoie cu sare piper negru măcinat și cimbru, dar și oregano.
- Acum că sunt gata și pastele și sosul bolognese, vom așeza spaghetele noastre pe farfurie urmând ca deasupra să așezăm și sosul bolognese peste care vom presăra atât câteva nuci, cât și puțin parmezan. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Clătite americane cu brânză de vaci. Perfece pentru un mic-dejun copios!