Spaghetele cu sos bolognese se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepară o rețetă perfectă de Spaghete cu sos bolognese.
Rețetă de Spaghete cu sos bolognese
Rețeta delicioasă de Spaghete cu sos bolognese, absolut minunate, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Spaghete cu sos bolognese este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - o ora
Rețeta de Spaghete cu sos bolognese este pentru 4 persoane
Ingrediente – Spaghete cu sos bolognese
- 600 g spaghete
- 600 g carne amestec de porc și vită
- 600 g roșii pasate
- 5 linguri de ulei de măsline
- Cimbru
- Sare
- 300 ml suc de roșii
- Parmezan
- 3 căței de usturoi
- 3 morcovi
- Piper negru măcinat
- Oregano
- Frunze de busuioc
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Chifteluțe marinate în sos de legume. Potrivite pentru cină!
Mod de preparare - Spaghete cu sos bolognese
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă de spaghete cu sos bolognese este să începeți prin a fierbe spaghetele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală de dimensiuni potrivite, până în momentul în care devin al dente.
- În continuare, ne vom ocupa și de sosul bolognese, motiv pentru care vom începe să curățăm usturoiul, ceapa și morcovii. Usturoiul se toacă mărunt, iar în ceea ce privește ceapa și morcovii, aceste ingrediente se vor tăia cubulețe și se vor căli toate, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, în ulei încins. Odată ce s-au călit îndeajuns de bine, a venit momentul să adăugăm și carnea tocată, pe care o vom condimenta cu sare și piper negru măcinat. Se prăjește carnea tocată și se stinge cu roșiile pasate și sucul de roșii și se mai lasă să fiarbă, la foc mic, timp de aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare, piper negru măcinat și cimbru, dar și oregano.
- Sosul bolognese preparat, se pune peste paste, iar rețeta este gata de servit, deasupra ornăm cu parmezan și busuioc. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor.
Citește și: Bomboane Raffaello. Mult mai bune față de cele din comerț!