Spaghetele cu sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de spaghete cu sos de roșii.
Rețetă de Spaghete cu sos de roșii
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 600 g roșii bine coapte
- 2 cepe mari
- 4 căței de usturoi
- busuioc
- 500 g spaghete
- 4 linguri de ulei de măsline
- Sare
- Piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a tăia roșiile, înainte de toate pentru ca sosul să fie foarte fin. Le punem apoi la fiert într-o oală cu apă pentru a face procesul mai ușor. Când roșiile ajung la punctul de fierbere, se țin 5 minute, apoi se pun în apă rece. Roșiile se decojesc foarte ușor în acest fel. Roșiile decojite se taie în bucăți.
- Ceapa trebuie decojită și apoi tăiată mărunt. Într-o tigaie, se pune uleiul. Apoi, se adaugă ceapa și usturoiul pisat. Se călesc și apoi se adaugă roșiile. Se amestecă cu sare și piper negru măcinat, după gust, și, după dorință, se adaugă busuioc.
- Dacă va doriți ca rețeta să decurgă mult mai repede, în timp ce preparați sosul roșu, puteți să fierbeți și spaghetele. Cu toate acestea, în cazul în care vă doriți să luați lucrurile pe rând, se recomandă să preparați prima dată sosul roșu și apoi spaghetele, acestea fiind gata într-un timp mult mai scurt. Așadar, odată ce ați ales ordinea preparării rețetei, când ați ajuns la fierberea spaghetelor, ar trebui să le poziționați în așa fel încât să rămână în dimensiunea lor originală și să nu se lipească una de altă. Acestea se prepara conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Odată ce pastele sunt gata, timp în care și sosul este complet preparat, rețeta de astăzi este gata de servit, cu sos de roșii proaspete și cașcaval ras deasupra, în funcție de preferințe, dacă nu, puteti adăuga doar puțin busuioc proaspăt. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.