Spaghetele cu roșii cherry, parmezan și busuioc reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara ușor. Procesul pas cu pas al pregătirii unor spaghete autentice cu sos de roșii și busuioc, aducând aroma și savoarea bucătăriei italiene direct la tine acasă. Vom explora cum să alegi cele mai bune ingrediente, tehnici de preparare și cum să obții acel echilibru perfect între dulce și sărat.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de spaghetele cu roșii cherry, parmezan și busuioc
În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghetele cu roșii cherry, parmezan și busuioc, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de spaghete cu roșii cherry, parmezan și busuioc
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de spaghetele cu roșii cherry, parmezan și busuioc, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Spaghetele cu roșii cherry, parmezan și busuioc
- 1 kilogram spaghete
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 căței de usturoi, tocați
- p cutie de roșii zdrobite
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- o jumătate de cană de parmezan ras
- câteva frunze de busuioc proaspăt
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Spaghete cu sos roșu, parmezan și măsline verzi
Mod de preparare - Spaghetele cu roșii cherry, parmezan și busuioc
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pune pe aragaz, o oală mare cu apă și sare, pe care o vom aduce la punctul de fierbere. Imediat apoi, vom adăuga și un kilogram de spaghete, pe care le vom găti timp de aproximativ 8 până la 10 minute sau până ce spaghetele noastre sunt al dente.
Pasul 2. În timp ce se gătesc spaghetele, ne vom ocupa de pregătirea sosului de roșii pentru spaghetele noastre delicioase de astăzi. Tot ce trebuie să facem este să luăm o cratiță mai mare, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Încingem 4 linguri de ulei de măsline. Odată încins uleiul, vom adăuga și 4 căței de usturoi tocați mărunt, pe care ii vom prăji timp de aproximativ un minut sau până când este parfumat, exact așa cum ne dorim.
Pasul 3. Acum a venit timpul să adăugăm și o conservă de roșii zdrobite, sare și piper negru măcinat (după gust). Sosul se aduce la punctul de fierbere și se mai gătește pentru aproximativ 10 până la 15 minute sau până când se îngroașă ușor.
Pasul 4. După ce s-au gătit spaghetele, este nevoie să păstrați aproximativ o jumătate de cană din apa lor, iar restul cantității se poate scurge. Adăugați spaghetele fierte în sosul de roșii preparat și amestecați pentru a acoperi pastele cât mai bine cu putință. Atenție însă! În cazul în care sosul este prea gros, adăugați puțină cantitate din apă de gătit pe care am păstrat-o, pentru a-l dilua.
Pasul 5. Nu în ultimul rând, deasupra spaghetelor vom presăra o jumătate de cană de parmezan ras și vom amesteca cât mai bine cu putință, pentru a se combina. În continuare, vom transfera spaghetele noastre în farfurii, iar pentru a aduce un plus de gust și culoare, vom rupeți câteva frunze de busuioc proaspăt și le vom împrăștia deasupra lor, iar rețeta este gata!
Spaghetele cu roșii cherry, parmezan și busuioc sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!