Spaghetele cu sos de roșii și chiftele se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de spaghete cu sos de roșii și chiftele.
Rețetă de Spaghete cu sos de roșii și chiftele
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă de lapte. Află secretul pentru un blat crocant!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 550 g de amestec de carne de porc și vită, tocată
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 linguri de pătrunjel tocat
- 2 linguri de busuioc tocat
- 50 g de parmezan, dat prin răzătoare
- 200 g de pastă de tomate
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe, tăiate fin
- 750 ml de piure de tomate
- 500 g de paste, la alegere
- 300 ml de apă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea chifteluțelor. Așadar, punem carnea tocată, într-un bol de dimensiuni mai mari, alături de usturoi, pătrunjel, busuioc, parmezan și 2 linguri de pastă de tomate și începem să amestecăm toate aceste ingrediente direct cu mâna, până când se omogenizează așa cum ne dorim. Ulterior în momentul în care chip soluțiile noastre sunt gata, începem să le și formăm cu ajutorul unei linguri și le așezăm pe un platou, pe care ulterior îl vom pune în frigider timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom și găti chifteluțele noastre, iar acestea trebuie să fie puse într-o tigaie în care am adăugat ulei și acesta s-a încins, la foc mediu și le prăjim până când acestea sunt gata întorcându-le pe toate părțile până când se rumenesc uniform. La final acestea trebuie să fie scoase pe o hârtie absorbantă.
- Intre timp putem să ne ocupăm și de prepararea sosului pentru paste, iar tot ce trebuie să facem este să adăugăm ulei într-o tigaie și să rumenim ceapa timp de aproximativ 5 minute amestecând continuu, până când se înmoaie. Abia apoi adaugă și piureul de tomate, restul de pastă de tomate și 300 ml de apă și așteptăm să dea în clocot. În acel moment vom reduce și flacăra la nivel mic și fierbem timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp puteți alege să adăugați chifteluțele în sos sau nu, în funcție de preferințe, însă dacă veți alege să le adăugați în sos mai trebuie să fie fierte și acoperite timp de aproximativ 15 minute sau până când observați că sosul începe să se îngroașe.
- In acest timp putem fierbe și pastele noastre, în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce acestea sunt fierte le vom scurge foarte bine de apă și le vom așeza în farfurii. Deasupra vom turna și sosul nostru alături de chifteluțe, în cazul în care nu doriți ca acestea să fie servite separat.
- După acest pas, Rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.