Pastele se combina cu legume, leguminoase, ciuperci si cel mult cu fructe de mare.
Ingrediente pentru doua portii:
Spaghete din grau dur- 200g (in stare uscata, fierte ajung la 400g);
Creveti prefierti decorticati- 200g;
Suc de rosii- 100ml (jumatate de pahar);
Ulei de masline- 20ml (2 linguri);
Usturoi- 3-4 catei zdrobiti;
Sare si piper- dupa gust;
Patrunjel proaspat- jumatate de legatura.
Mai intai punem apa la fiert intr-un vas cu un volum de minimum 2 litri. Cand apa a dat in clocot punem spaghetele rupte (in 2 sau in 3) si le lasam sa fiarba in apa cu sare atat cat scrie pe ambalaj, de obicei undeva intre 7 si 9 minute.
Intre timp gatim crevetii:
Intr-o tigaie non-adeziva punem doua linguri de ulei de masline in care calim timp de un minut usturoiul zdrobit; adaugam apoi si crevetii si sotam cu totul timp
de 5-7 minute; adaugam patrunjelul proaspat tocat si sotam timp de inca un minut; la final adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cu totul timp de 2-3 minute.
Peste crevetii cu sos adaugam spaghetele fierte si bine scurse, condimentam cu putina sare si piper, dupa gust, amestecam bine, scoatem pe farfurie si mai putem presara deasupra putin patrunjel proaspat tocat.
O portie cantareste aproximativ 350g.
Sursa
Ingrediente pentru doua portii:
Spaghete din grau dur- 200g (in stare uscata, fierte ajung la 400g);
Creveti prefierti decorticati- 200g;
Suc de rosii- 100ml (jumatate de pahar);
Ulei de masline- 20ml (2 linguri);
Usturoi- 3-4 catei zdrobiti;
Sare si piper- dupa gust;
Patrunjel proaspat- jumatate de legatura.
Mai intai punem apa la fiert intr-un vas cu un volum de minimum 2 litri. Cand apa a dat in clocot punem spaghetele rupte (in 2 sau in 3) si le lasam sa fiarba in apa cu sare atat cat scrie pe ambalaj, de obicei undeva intre 7 si 9 minute.
Intre timp gatim crevetii:
Intr-o tigaie non-adeziva punem doua linguri de ulei de masline in care calim timp de un minut usturoiul zdrobit; adaugam apoi si crevetii si sotam cu totul timp de 5-7 minute; adaugam patrunjelul proaspat tocat si sotam timp de inca
un minut; la final adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cu totul timp de 2-3 minute.
Peste crevetii cu sos adaugam spaghetele fierte si bine scurse, condimentam cu putina sare si piper, dupa gust, amestecam bine, scoatem pe farfurie si mai putem presara deasupra putin patrunjel proaspat tocat.
O portie cantareste aproximativ 350g.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro