Specialistii trag un semnal de alarma. De ce trebuie sa folosesti produse cosmetice bio

Specialistii trag un semnal de alarma. De ce trebuie sa folosesti produse cosmetice bio
Specialistii trag un semnal de alarma. De ce trebuie sa folosesti produse cosmetice bio

Tot mai multi specialisti ne avertizeaza cu privire la produsele cosmetice si ne ofera cel putin cinci motive pentru care ar trebui sa cumperi produse bio.

Produsele de machiaj sunt folosite de femeile din intreaga lume. Cu toate acestea, in timp ce machiajul le ajuta sa arate mai bine si sa se simta mai bine in pielea lor, multe femei nu isi dau seama de riscurile la care se expun folosind anumite produse.

Cercetatorii au dezvaluit, de-a lungul timpului, ca unele produse cosmetice se afla in stransa legatura cu aparitia cancerului si a bolii Alzheimer, fapt ce a generat de fiecare data un val de indignare in randul profesionistilor din domeniul sanatatii.

Din fericire, exista si produse cosmetice care nu doar ca sunt mult mai eficiente ca cele chimice, dar sunt si foarte sanatoase pentru persoanele care le folosesc, asa cum sunt aceste produse cosmetice bio.

Iata care sunt cele 5 motive pentru care ar trebui sa folosesti produsele cosmetice naturale:

1. Nu contin produse chimice nocive

    Desi pot fi foarte eficiente in imbunatatirea aspectului persoanei care le foloseste, substantele chimice din produsele de machiaj conventionale au un efect temporar.

    Mai mult decat atat, acestea sunt foarte nocive pentru piele si pot provoca iritatii, dar si o serie intreaga de reactii alergice.

    Totodata, multe dintre substantele chimice folosite la fabricarea unor astfel de produse sunt otravitoare pentru sistemul tau endocrin. Parabenii si ftalatii sunt doua exemple comune de substante chimice care sunt utilizate la scara larga in fabricarea cosmeticelor. Ambii compusi se afla, insa, in stransa legatura cu aparitia cancerului si a diabetului de tip II.

    2. Ofera protectie fata de imbatranirea prematura

    Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

    Machiajele clasice sunt niste produse cu doua taisuri. Desi par sa aiba un efect temporar benefic asupra pielii, substantele chimice pe care le au in compozitia lor duc la o imbatranire accelerata a tenului.

    Produsele de machiaj naturale ofera, insa, protectie impotriva soarelui.

    Tenul tau imbatraneste rapid daca este expus in fata razelor ultraviolete, asa ca alegerea unui produs cosmetic bio, bogat in minerale, iti va proteja foarte bine pielea in timpul zilei.

    Iata care sunt cele trei ingrediente organice principale din aceste produse de machiaj:

    • Oxidul de titan. Are un factor de protectie solara 15;
    • Oxidul de zinc. Protejeaza pielea atat fata de razele ultraviolete A, cat si fata de razele ultraviolete B;
    • Oxidul de fier. Ofera, la randul sau, protectie fata de razele ultraviolete.

    Multe extracte din ierburi ofera, de

    asemenea, protectie antioxidanta, iar vitamina C ajuta pielea sa se bucure de efectele benefice ale soarelui si sa le inlature pe cele novice.

    3. Sunt prietenoase cu mediul inconjurator

    Produsele cosmetice conventionale contin ingrediente pe baza de petrol, iar fabricantii se bazeaza pe o serie intreaga de chimicale in procesul productiei. Acesti compusi, precum petrolul, aluminiul si plumbul sunt obtinuti prin activitati miniere foarte daunatoare mediului inconjurator.

    Spre exemplu, cele mai multe antiperspirante contin aluminiu. Nu doar ca extragerea aluminiului este responsabila pentru distrugerea unor suprafete inimaginabil de mari de paduri tropicale in America de Sud, insa cercetatorii au demonstrat si faptul ca acest metal favorizeaza aparitia cancerului si a bolii Alzheimer.

    Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

    Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

    4.

    Au un miros natural

    Aromele chimice expun corpul uman la o serie de toxine. Unele studii au aratat, astfel, ca aceste toxine sunt responsabile de aparitia cancerului, a unor boli ale sistemului nervos, a unor alergii si chiar a unor defecte fizice din nastere pentru copiii ale caror mame au apelat la astfel de arome.

    Aceşti compusi toxici patrund in organism atat prin plamani, cat si prin piele. Atunci cand alegi produse de infrumusetare, asigura-te ca parfumul acestora provine in proportie de 100% din produse naturale.

    5. Sunt bogate in substante nutritive

    Untul de cacao este unul dintre cele mai importante creme naturale de pe piata si conţine acizi grasi  pentru o piele tanara si sanatoasa. Machiajul organic, in special fondul lichid de ten, poate contine unt de cacao sau alte uleiuri bogate in substante nutritive.

    In plus, extractele de ceai alb, struguri, caise si seminte de rodie ofera o buna protectie antioxidanta si inhiba colagenaza si elastaza, doua enzime care afecteaza integritatea si elasticitatea pielii.

    Foto: shutterstock.com/Anna Demjanenko



    Citește și:

    Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

    Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

    IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

    Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

    Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

    Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

    „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

    „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


    Cookies