Tot mai multi specialisti ne avertizeaza cu privire la produsele cosmetice si ne ofera cel putin cinci motive pentru care ar trebui sa cumperi produse bio.
Produsele de machiaj sunt folosite de femeile din intreaga lume. Cu toate acestea, in timp ce machiajul le ajuta sa arate mai bine si sa se simta mai bine in pielea lor, multe femei nu isi dau seama de riscurile la care se expun folosind anumite produse.
Cercetatorii au dezvaluit, de-a lungul timpului, ca unele produse cosmetice se afla in stransa legatura cu aparitia cancerului si a bolii Alzheimer, fapt ce a generat de fiecare data un val de indignare in randul profesionistilor din domeniul sanatatii.
Din fericire, exista si produse cosmetice care nu doar ca sunt mult mai eficiente ca cele chimice, dar sunt si foarte sanatoase pentru persoanele care le folosesc, asa cum sunt aceste produse cosmetice bio.
Iata care sunt cele 5 motive pentru care ar trebui sa folosesti produsele cosmetice naturale:
- Nu contin produse chimice nocive
Desi pot fi foarte eficiente in imbunatatirea aspectului persoanei care le foloseste, substantele chimice din produsele de machiaj conventionale au un efect temporar.
Totodata, multe dintre substantele chimice folosite la fabricarea unor astfel de produse sunt otravitoare pentru sistemul tau endocrin. Parabenii si ftalatii sunt doua exemple comune de substante chimice care sunt utilizate la scara larga in fabricarea cosmeticelor. Ambii compusi se afla, insa, in stransa legatura cu aparitia cancerului si a diabetului de tip II.
- Ofera protectie fata de imbatranirea prematura
Machiajele clasice sunt niste produse cu doua taisuri. Desi par sa aiba un efect temporar benefic asupra pielii, substantele chimice pe care le au in compozitia lor duc la o imbatranire accelerata a tenului.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Produsele de machiaj naturale ofera, insa, protectie impotriva soarelui.
Tenul tau imbatraneste rapid daca este expus in fata razelor ultraviolete, asa ca alegerea unui produs cosmetic bio, bogat in minerale, iti va proteja foarte bine pielea in timpul zilei.Iata care sunt cele trei ingrediente organice principale din aceste produse de machiaj:
● Oxidul de titan. Are un factor de protectie solara 15;
● Oxidul de zinc. Protejeaza pielea atat fata de razele ultraviolete A, cat si fata de razele ultraviolete B;
● Oxidul de fier.
Multe extracte din ierburi ofera, de asemenea, protectie antioxidanta, iar vitamina C ajuta pielea sa se bucure de efectele benefice ale soarelui si sa le inlature pe cele novice.
- Sunt prietenoase cu mediul inconjurator
Produsele cosmetice conventionale contin ingrediente pe baza de petrol, iar fabricantii se bazeaza pe o serie intreaga de chimicale in procesul productiei.
Spre exemplu, cele mai multe antiperspirante contin aluminiu.
Nu doar ca extragerea aluminiului este responsabila pentru distrugerea unor suprafete inimaginabil de mari de paduri tropicale in America de Sud, insa cercetatorii au demonstrat si faptul ca acest metal favorizeaza aparitia cancerului si a bolii Alzheimer.- Au un miros natural
Aromele chimice expun corpul uman la o serie de toxine. Unele studii au aratat, astfel, ca aceste toxine sunt responsabile de aparitia cancerului, a unor boli ale sistemului nervos, a unor alergii si chiar a unor defecte fizice din nastere pentru copiii ale caror mame au apelat la astfel de arome.
Aceşti compusi toxici patrund in organism atat prin plamani, cat si prin piele. Atunci cand alegi produse de infrumusetare, asigura-te ca parfumul acestora provine in proportie de 100% din produse naturale.
- Sunt bogate in substante nutritive
Untul de cacao este unul dintre cele mai importante creme naturale de pe piata si conţine acizi grasi pentru o piele tanara si sanatoasa. Machiajul organic, in special fondul lichid de ten, poate contine unt de cacao sau alte uleiuri bogate in substante nutritive.
In plus, extractele de ceai alb, struguri, caise si seminte de rodie ofera o buna protectie antioxidanta si inhiba colagenaza si elastaza, doua enzime care afecteaza integritatea si elasticitatea pielii.
Foto: shutterstock.com/Anna Demjanenko