Spectaculos! Uite in cate modalitati ingenioase poti gati ouale!

Spectaculos! Uite in cate modalitati ingenioase poti gati ouale!
Spectaculos! Uite in cate modalitati ingenioase poti gati ouale!

Se stie ca ouale sunt o sursa bogata in proteine si saraca in calorii. Daca te-ai saturat de oua fierte, oua- ochiuri sau omleta, iti propunem cateva variante de preparare a oualor care arata impresionant!

Oua inimioare

Ai nevoie de oua, o bucata de carton, un betisor din lemn, elastice din cauciuc.

Dupa ce ai fiert oul decojeste-l si aseaza-l  pe bucata de carton. Fixeaza betisorul de lemn pe mijlocul oului si preseaza.

Prinde cu ajutorul elasticelor din cauciuc cele doua capete ale betisorului de cartonul indoit.

Lasa oul sa se raceasca timp de 10 minute in frigider iar apoi taie-l in jumatate.

Oua- ochiuri- vafe

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Daca ai aparat de facut vafe, iti poti face un mic dejun delicios in numai cateva minute.

Ai nevoie de un croissant cu unt (il poti cumpara de la supermarket), un ou, o felie de bacon sau sunca, o felie subtire de cascaval.

Incalzeste aparatul pentru vafe si pune croissantul in el pana cand acesta capata o culoare maronie. Procedeaza la fel cu felia de sunca sau bacon iar apoi aseaz-o peste croissant. Pune si o felie subtire de cascaval. Pulverizeaza ulei de masline pe suprafata fierbinte a aparatului si sparge un ou cu atentie, astfel incat galbenusul sa ramana intact. Cu o furculita imprastie albusul in mai multe spatii ale aparatului.

Dupa ce ochiul- vafa este gatit, aseaza-l cu o spatula pe croissantul pregatit in prealabil.

Oua- ochiuri speciale

Ai nevoie de oua, cateva felii de ardei sau gogosar (de diferite culori) si rondele de ceapa (alege o ceapa  mai mare).

Intr-o tigaie pune putin ulei de masline si aseaza feliile de ardei sau gogosar si rondele de ceapa in ulei.

Sparge ouale in fomele pregatite si stropeste- le cu putin ulei deasupra pentru a se coace bine. Condimenteaza ochiurile cu sare si piper.

Oua umplute colorate

Fierbe cateva oua astfel incat galbenusul sa fie tare. Decojeste ouale si taie-le in jumatate. Galbenusurile pune-le intr-un bol iar albusurile aseaza-le pe un platou. Pentru a colora albusurile foloseste colorant alimentar.

Galbenusurile trebuie pisate cu o furculita. Adauga putina maioneza, sare si piper si amesteca pana obtii o pasta consistenta. Umple albusurile colorate cu aceasta pasta.

 

Sursa www.womenshealthmag.com



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies