Se stie ca ouale sunt o sursa bogata in proteine si saraca in calorii. Daca te-ai saturat de oua fierte, oua- ochiuri sau omleta, iti propunem cateva variante de preparare a oualor care arata impresionant!
Oua inimioare
Ai nevoie de oua, o bucata de carton, un betisor din lemn, elastice din cauciuc.
Dupa ce ai fiert oul decojeste-l si aseaza-l pe bucata de carton. Fixeaza betisorul de lemn pe mijlocul oului si preseaza.
Prinde cu ajutorul elasticelor din cauciuc cele doua capete ale betisorului de cartonul indoit.
Oua- ochiuri- vafe
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
Daca ai aparat de facut vafe, iti poti face un mic dejun delicios in numai cateva minute.
Ai nevoie de un croissant cu unt (il poti cumpara de la supermarket), un ou, o felie de bacon sau sunca, o felie subtire de cascaval.
Incalzeste aparatul pentru vafe si pune croissantul in el pana cand acesta capata o culoare maronie. Procedeaza la fel cu felia de sunca sau bacon iar apoi aseaz-o peste croissant. Pune si o felie subtire de cascaval. Pulverizeaza ulei de masline pe suprafata fierbinte a aparatului si sparge un ou cu atentie, astfel incat galbenusul sa ramana intact. Cu o furculita imprastie albusul in mai multe spatii ale aparatului.
Oua- ochiuri speciale
Ai nevoie de oua, cateva felii de ardei sau gogosar (de diferite culori) si rondele de ceapa (alege o ceapa mai mare).
Intr-o tigaie pune putin ulei de masline si aseaza feliile de ardei sau gogosar si rondele de ceapa in ulei.
Oua umplute colorate
Fierbe cateva oua astfel incat galbenusul sa fie tare. Decojeste ouale si taie-le in jumatate. Galbenusurile pune-le intr-un bol iar albusurile aseaza-le pe un platou. Pentru a colora albusurile foloseste colorant alimentar. Galbenusurile trebuie pisate cu o furculita. Adauga putina maioneza, sare si piper si amesteca pana obtii o pasta consistenta. Umple albusurile colorate cu aceasta pasta.
Sursa www.womenshealthmag.com