Utilizata ca sursa principala de proteine de catre stravechii azteci si populatiile africane, acest organism plin de nutrienti isi face acum revenirea. Iata de ce sa il consumi.
1. La greutate egala, ofera aproape de trei ori mai multe proteine decat un antricot de vaca, cu 100% mai putin risc pentru inima ta.
Chiar si o singura portie de doar 30 de gr.de spirulina uscata presarata intr-un shake sau smoothie ofera 16 gr. de proteina completa – continand fiecare aminoacid esential de care ai nevoie pentru o sanatate optima. Asta inseamna mai mult de o treime din necesarul zilnic – fara nici un pic din colesterolul care ti-ar infunda arterele si pe care il capeti cand optezi pentru o sursa animala de proteina completa, precum carnea rosie.
2. Da un impuls energetic instantaneu- iti ofera fier care iti ajuta corpul sa utilizeze oxigenul pe care il inspiri, venind in sprijinul a cam tuturor functiilor corpului.
3. Creste imunitatea- unele cercetari indica faptul ca spirulina impulsioneaza crearea de anticorpi – proteine ce lupta impotriva infectiilor – pentru a ajuta la indepartarea bolilor si afectiunilor. Intr-un alt studiu, spirulina a parut chiar sa opreasca cresterea celulelor cancerului oral.
Sursa: viataverdeviu.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro