Spirulina, super-alimentul pe care trebuie sa il introduci in dieta zilnica

Spirulina, super-alimentul pe care trebuie sa il introduci in dieta zilnica
Spirulina, super-alimentul pe care trebuie sa il introduci in dieta zilnica

Spirulina este o alga marina 100% naturala si prezinta importante calitati nutritive, motiv pentru care de-a lungul timpului a constituit un aliment de baza pentru populatii renumite prin longevitatea si sanatatea lor.

Iata 3 motive pentru care spirulina trebuie sa faca parte din regimul tau alimentar:

Ofera de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii, ceea ce face din aceasta alga un aliat imbatabil impotriva radicalilor liberi, care cauzeaza imbatranirea celulara si care favorizeaza aparitia multor probleme de sanatate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Antioxidantii din spirulina au rolul de a intari sistemul imunitar, imbunatatesc digestia, reduc senzatia de oboseala, au efect detoxifiant, cresc nivelul de energie, controleaza apetitul,

mentine functiile cardiovasculare, reduc inflamatiile din corp si pot fi de mare folos celor care sufera de alergii.

Este bogata in proteine, fiind de mare ajutor persoanelor care doresc sa iti dezvolte si sa-si mentina musculatura, dar si vegetarienilor, carora refuzul de a manca alimente de origine animala ii poate priva de necesarul de proteine.

Spirulina detine in proportie de 85-95% proteine usor de digerat, ceea ce o situeaza imediat dupa ou in topul alimentelor cele mai bogate in proteine.



Faptul ca proteinele sunt usor digerabile fac din spirulina un aliment indicat persoanelor care sufera de absorbtie intestinala defectuoasa sau celor cu tulburari digestive.

De asemenea, cand este administrata copiilor care sufera de malnutritie, spirulina este mai eficienta chiar si decat laptele din punct de vedere nutritional, pentru ca acidul lactic poate impiedica absorbtia si digestia substantelor nutritive.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies