Stadionul Național din Varșovia, transformat in spital COVID! Când va fi gata?

Stadionul Național al Poloniei devine spital COVID
Ce decizie a luat Polonia pentru a detensiona sistemul sanitar?

"Aproximativ 500 de paturi vor fi instalate pe stadion pentru a primi persoane care au nevoie de spitalizare” a afirmat Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, pentru televiziunea națională PolsatNews. 

Polonezii au dat încă o dată dovadă de ingeniozitate, luând decizia de a transforma Stadionul Național din Varșovia în spital destinat tratării pacienților infectați cu noul Coronavirus. Stadionul a fost finalizat in anul 2012 și este considerat unul dintre punctele de reper ale capitalei.

Polonia se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de infectare cu noul virus, motiv pentru care guvernul polonez a implementat măsuri semnificative.

Printre cele mai importante este transformarea Stadionului Național în spital COVID cât mai rapid cu putință. Pacienții vor putea fi primiți în sălile de conferință, iar spațiile multifuncționale aflate sub tribune vor fi și ele folosite. În prezent se lucrează la instalația pentru livrarea și distribuția oxigenului de care pacienții au nevoie.

Citeste si: În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Spitalul va fi gata într-o săptămână

„Este posibil ca spitalul să fie pregătit pentru internarea pacienților în decursul acestei săptămâni” a declarat o sursă implicată în procesul de construcție pentru tvn24.pl.

Michal Dworczyk, responsabilul guvernamental ce conduce acest proiect și șeful de cabinet al prim-ministrului, a anunțat că alte 50 de paturi vor fi destinate secției de terapie intensivă, acestea fiind echipate în mod corespunzător.

De asemenea, el promite ca numărul de 500 de paturi va fi dublat cât mai repede cu putință.

Citeste si: Medicul infecţionist Emanoil Ceaușu: „La noi, se detectează un singur bolnav de Covid din şase”

Polonia este în stare critică din punct de vedere epidemiologic

Lipsa de paturi libere este o problemă cu care Polonia se confruntă deja, pacienții noi nemaiavând loc în spitalele poloneze.

Planul temporar cu privire la noul spital este soluția perfectă pe care a găsit-o guvernul, în speranța de a rezolva problema supraîncărcării sistemului sanitar.  Duminică au fost raportate peste 8,500 de noi cazuri de infectare, acesta fiind al doilea bilanț din punct de vedere al gravității încă de la începutul pandemiei. Cel mai mare număr de infectări raportat în Polonia a fost de 9,622 de cazuri, cu o zi înainte.
Scăderea substanțială a cazurilor în decursul a numai 24 de ore se poate datora faptului că numărul de teste efectuate a fost considerabil mai mic, dat fiind faptul că duminica este considerată, în mod general, zi de odihnă.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Vestea așteptată de o Românie întreagă: vaccinul anti-COVID iese de pe linia de producție!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies