Stafidele sunt bune pentru tine? Află cele 9 beneficii oferite organismului

beneficii stafide
Stafidele sunt bune pentru tine

Stafidele sunt consumate și recomandate destul de des în zilele noastre. Insă știați dacă sunt benefice pentru organism?

Aflați din rândurile următoare, ce pot face mai exact stafidele pentru organism, și dacă aduc beneficii sau nu.

 

Ajutor la digestie

Un prim beneficiu oferit organismului de către stafide este reprezentat de faptul că oferă ajutor digestiei noastre. Se recomandă chiar în fiecare zi să consumăm câteva stafide fiind bune pentru stomac, dat fiind faptul că acestea dețin o sursă bogată de fibre, care în prezența apei încep să se umfle și oferă un efect laxativ stomacului, ajutând ulterior și la ameliorarea constipației.

În egală măsură consumul zilnic de stafide menține mișcarea intestinală regulată, iar fibrele ajută la menținerea toxinelor și deșeurilor în afara sistemului. Conform Healthline , fibrele ajută la menținerea sațietății pentru mai mult timp, deoarece încetinesc golirea stomacului. Funcția colonului este, de asemenea, îmbunătățită după o dietă bogată în cereale integrale, nuci și stafide, conform National Library of Medicine.

Citește și: 10 beneficii uimitoare ale iaurtului pentru piele și păr

Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 surse sănătoase de grăsimi pe care le pot consuma vegetarienii

Reduce aciditatea

Un alt beneficiu oferit de stafide organismului nostru este reprezentat de faptul că reduce aciditatea. Dat fiind faptul că în acestea regăsim potasiu și magneziu, împreună ajută la reducerea acidității și la eliminarea toxinelor din sistem.

Astfel se previn nenumărate boli printre care se află și artrita, guta, pietrele la rinichi, dar și bolile de inimă.

Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ajutor împotriva anemiei

Stafidele ne pot oferi ajutor și în ceea ce privește anemia, tot datorită conținutului de fier și vitamine din complexul B regăsit în acestea.

Conținutul de cupru ajută la producerea globulelor roșii, ceea ce înseamnă că ar trebui să includem mult mai des stafidele în alimentația noastră, chiar zilnic.

Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Ajuta la tratarea infectiilor

Stafidele conțin fitonutrienți polifenolici, ceea ce înseamnă că acestea pot ajuta și la tratarea infecțiilor. Dețin proprietăți antibacteriene care ajută la scăderea riscului de febră și la îndepărtarea bacteriilor, ceea ce înseamnă că dacă vom începe să consumăm zilnic câteva stafide, ne putem ține la distanță de gripă și răceală.

Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Pentru ochi

Este cunoscut deja faptul că morcovii ne pot ajuta sănătatea ochilor, însă cu toate acestea puține sunt persoanele care știu că și stafidele sunt benefice pentru ochi, dat fiind faptul că sunt bogate în fitonutrienți polifenolici, cu alte cuvinte sunt antioxidanți care ajută la menținerea vederii puternice. Acești antioxidanți ajută și la îmbunătățirea sănătății ochilor prin reducerea acțiunilor radicalilor liberi, care duc la slăbirea vederii și provocarea degenerării maculare, dar și cataractă.

Un alt beneficiu oferit de stafide ochilor este reprezentat și de faptul că regăsim în aceștia prezența vitaminei A, beta caroten și carotenoide.

Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Pentru îngrijire dentară

Acidul oleanolic regăsit în stafide ajută și la menținerea sănătății dentare, care poate proteja dinții de carii dar și pe cei fragili. Odată introduse în alimentația noastră, stafidele pot împiedica creșterea bacteriilor în gură, astfel dinții fiind în forma potrivită și bună.

Datorită conținutului de calciu stafidele previn și decojirea și ruperea dinților.

beneficii pentru par stafide
Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pentru managementul greutății

Pentru a ne asigura că greutatea noastră este ținută sub control, se recomandă să introducem și stafidele în alimentație. În egală măsură, atunci când vine vorba despre persoanele care își doresc să se îngrașe, se pare că stafidele trebuie cu siguranță să fie introduse în dietă, dat fiind faptul că dețin o sursă bogată de fructoză și glucoză, din care vă veți lua sursa de energie de care aveți nevoie. În plus, acestea vă vor ajuta să vă îngrășați fără a acumula colesterol rău.

beneficii pentru piele stafide
Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Pentru oase bune

Datorită faptului că regăsim în stafide o sursă bogată de calciu, acestea devin automat mult mai bune pentru sănătatea oaselor noastre. În plus, datorită sursei de calciu stafidele ne pot ajuta și pentru a ține departe artrita și guta.

beneficii pentru sanatate stafide
Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]

Pentru îmbunătățirea funcției creierului

Nu în ultimul rând, un alt motiv pentru care ar trebui să includeți stafidele în dieta pe care o urmați este reprezentată de faptul că acestea sunt o sursă bogată, de antioxidanți puternici, printre care se află și polifenoli, taninuri și acizi fenolici, conținut care va crește în organism odată cu introducerea din ce în ce mai pronunțată a stafidelor. Acest lucru poate îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive și motorii. În plus, regăsim un stafide și un conținut bogat de vitamina C, care poate ajuta la stimularea susținerii sistemului imunitar.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

stafide beneficii
Stafidele sunt bune pentru tine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

9 surse sănătoase de grăsimi pe care le pot consuma vegetarienii

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies