Dacă acum câțiva ani stațiunea Mamaia era cea mai râvnită de pe litoralul românesc, acum, lucrurile stau diferit. Chiar și în weekend, stațiunea este goală. În ultimii ani, patronii au crescut foarte mult prețurile, însă nu au investit în servicii.
Până în prezent, existau oameni care să se relaxeze în Mamaia, chiar dacă plăteau sume exorbitante. Anul acesta, tot mai mulți români au ales să îți petreacă concediile în afara României, în special în Bulgaria, Turcia și Grecia.
„S-au speriat de prețuri” Turiștii au fugit din Mamaia
Străzile și plajele din Mamaia sunt pustii în această vară. Pe nisipul din zona Cazino a crescut iarbă, semn că nu au mai trecut oamenii pe acolo.
Cât costă să mănânci în Mamaia
Citeste si: Cum să îți menții casa în siguranță atunci când pleci în vacanță. Așa vei scăpa de hoți
Cu toate acestea, proprietarii localurilor nu vor să scadă prețurile. Pentru o înghețată, turiștii trebuie să plătească 10 lei, iar pentru un corn, 8 lei. Când vine vorba de mâncare, o clătită costă 25 de lei, iar o porție de 3 mici și o chiflă costă 22 de lei.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Nu mai vin turişti. S-au speriat şi de preţuri şi de construcţiile de pe malul Lacului Siutghiol. Numai că niciun proprietar de hotel nu-şi face vacanţa aici, la Mamaia, ci în străinătate”, a spus o vânzătoare din Mamaia.
O româncă a povestit că a plătit nu mai puțin de 1000 de lei pentru o porție de calcan în Vama Veche, semn că prețurile mari nu sunt doar în stațiunea Mamaia.
„Tare fain în Vamă, un baldachin 150 lei azi, decid să iau masa și, ce să aleg, aleg cherhanaua. Pentru că nu mâncasem în viața mea calcan de mare, profit de situație și comand. 1000 lei nota. În secunda doi, infarct miocardic. Una peste alta, norocul meu este că-n concediul ăsta m-am distrat, m-am pierdut de bărbat, deci, clar, revin și la anul.”, a scrie turista, potrivit ziare.com.
Patronii din Mamaia au profitat de turiști. Cu ce probleme se confruntă acum
Citeste si: Prețul unei ciorbe de burtă sau de perișoare la ,,împinge tava”, în Costinești. Suma este incredibilă
Fostul șef al Agenției de Turism Mamaia, Constantin Dumitrașcu, a explicat că, încă din anii 2000, hotelierii au început să se bazeze pe turiștii care vin doar în weekend. Astfel, au decis să nu investească în facilități pentru turiștii lor, care veneau doar pentru 2-3 zile.
„Am avut o discuţie cu doi proprietari de hoteluri şi le-am propus să le aduc nordici şi ştiţi ce mi-au răspuns? ”Să ştii că eu nu ţin hotelul deschis pentru 50 de nordici, eu îi prefer pe cei de weekend. Deschid hotelul vineri de dimineaţă şi îl închid luni. Îmi acopăr cheltuielile pentru că îi rad pe cei din Bucureşti ”. Dar iată că nu merge totul la infinit”, a declarat Constantin Dumitraşcu.
Din cauza lipsei calității și a prețurilor foarte mari, românii au ales să își petreacă vacanța de vară în țările vecine: Bulgaria, Grecia sau Turcia. În aceste locuri, turiștii beneficiază de servicii de calitate, la prețuri mai accesibile.
Citeste si: „România pentru mine nu e tocmai o vacanță”. Anamaria Ferentz își vizitează familia o singură dată pe an