Statul in casa te ingrasa!  Uite ce trebuie sa faci ca sa nu patesti asta

Statul in casa te ingrasa!  Uite ce trebuie sa faci ca sa nu patesti asta
Statul in casa te ingrasa!  Uite ce trebuie sa faci ca sa nu patesti asta

Specialistii spun ca atunci cand petreci mult timp acasa poti deprinde anumite obiceiuri care nu fac bine siluetei.

In afara serviciului, cele mai multe ore le petreci acasa.

“Daca acasa la tine este ca la un fast food sau gasesti tentatii dulci in fiecare coltisor, atunci e timpul sa reasezi lucrurile astfel incat sa te protejezi de mancaruri nesanatoase si de o viata sedentara”, spune Sheryy Pagoto, profesor asociat in medicina comportamentala la Faculatea de Medicina a Universitatii din Massachusetts.

Descopera daca esti in una din situatiile de mai jos si fa modificarile necesare!

1.

Daca tii mancarea nesanatoasa la vedere pentru ca dulapurile sunt prea pline, atunci e bine sa arunci tot ceea ce este expirat si sa faci loc in dulapuri alimentelor sanatoase.

2. Daca mancarea sanatoasa este ascunsa, sunt sanse mici sa te atingi de ea.  Nu tine fructele care nu trebuie refrigerate (mere, pere) sau legumele in sertarul frigiderului. Cand esti ocupat e mai usor sa desfaci o punga de chipsuri decat sa cureti, sa speli si sa tai cruditati.
Cumpara-ti o fructiera frumoasa sau un cos in care sa pui fructele si legumele si aseaz-o la indemana. Tine cruditatile in frigider, dar pre-taiate in felii.

3. Daca este prea cald in casa, corpul tau nu va mai arde calorii pentru a se autoincalzi. Obisnuieste-te sa menti in casa o temperatura mai redusa.

4. Daca echipamentul pentru sport este ascuns, cum se intampla in majoritatea cazurilor, vom alege de fiecare data comfortul canapelei si uitatul la televizor.
este bine ca echipamentul pentru sport sa fie asezat exact langa canapea, astfel incat sa-ti amintesti sa-l folosesti. Aseaza-ti echipamentul pentru yoga sau o bicicleta intr-un spatiu din casa in care vrei sa fii, de exemplu langa fereastra.

5. Chemi in vizita persoane nepotrivite. Tinzi sa te comporti asemenea prietenilor tai. Daca ei sunt genul lenes ce prefera berea si chipsurile si tu vei fii la fel in scurt timp.
Nu zice nimeni sa-ti pierzi prietenii pentru ca au obiceiuri nesanatoase, dar e bine sa invite la tine si prieteni cu obiceiuri mult mai sanatoase.

6. Casa ta este mult prea comfortabila seara. Ajungi acasa, te schimbi in pijamale, mananci si te cuibaresti pe canapea pentru a te uita la televizor. Intrand in aceasta stare somnoroasa, sedentara si relaxata, incepi noaptea prea devreme. Schimba-te in haine active, aprinde toate luminile si pune muzica ce te energizeaza dupa cina.
Avand  un nivel crescut de energie, ai sanse si la o plimbare.

7. Ai prea multe ecrane. Vizionarea TV este asociata cu un mare risc de a fi supraponderal sau obez. Timpul petrecut in fata unui ecran este un timp sedentar, iar de multe ori ne uitam la lucruri care nu ne plac cu adevarat ci doar pentru a ne umple timpul liber. Ce e de facut? Nu trebuie sa renunti total la acest obicei dar poti sa desfintezi televizorul din dormitor precum si pe cel din bucatarie.
Apoi fii mai selectiva cu programele urmarite si bucura-te de cei pe care ii iubesti cu adevarat.

Sursa: www.health.com

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies