Statul oferă ajutoare în valoare de 4.300 lei pentru milioane de români

Statul oferă ajutoare în valoare de 4.300 lei pentru milioane de români
Statul oferă ajutoare în valoare de 4.300 lei pentru milioane de români

Guvernul României, prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dorește să continue şi în anul 2023 măsurile pentru ajutorul celor din categoriile vulnerabile.

Statul continuă să ofere și în acest an ajutoare financiare pentru milioane de români. De asemenea, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis pachetul de măsuri de care se vor bucura persoanele vulnerabile în 2023. Mai precis, românii care se află în categoria persoanelor vulnerabile vor primi:

• 1.400 de lei pentru facturile la energie;
• șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde;
• vouchere de 500 de lei pentru preșcolarii și elevii vulnerabili, pentru achiziția de haine și rechizite;
• o nouă tranșă de pachete alimentare de

24 kg, cu produse românești
• trusouri în valoare de 2.000 lei pentru nou-născuți.

„Bugetul total pentru acest pachet de măsuri se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro, iar vestea bună este că nu avem de gând să ne oprim aici. În această perioadă lucrăm la mecanismele pentru noi soluții pentru categoriile vulnerabile, pentru a ne asigura că fiecare român, indiferent de situația cu care se confruntă, beneficiază de ajutor pentru toate nevoile imediate pe care le are”,

a declarat ministrul Marcel Boloș.

Citește și: Se oferă banii din urmă la pensie. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Statul oferă ajutoare în valoare de 4.300 lei pentru milioane de români[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Primele ajutoare pentru energie pot fi utilizate după data de 20 februarie

Astfel, aproape patru milioane de români vor primi anul acesta 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie. Ajutorul respectiv poate fi folosit până la data de 31 decembrie 2023 și este oferit pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe, astfel: 700 de lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023; 700 de lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023

– 31.12.2023.
Pe lângă acest lucru, MIPE a menționat faptul că procesul de împărțire a cardurilor către oameni a început la 1 februarie 2023, urmând ca de la 20 februarie să poată fi folosite.

Românii vor primi ajutoare în valoare de 250 de lei, pentru alimente și medicamente

Mai precis, aproximativ 2,4 milioane de români vor urma să primească șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, o dată la două luni.

Conform MIPE, bugetul total alocat este de aproape 765 de milioane de euro. Mai mult decât atât, prima tranșă urmează să se încarce până la finalul lunii februarie. Totodată, MIPE a menționat că asigură finanțarea din fonduri europene (Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 și Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate) și din fonduri de la bugetul de stat.

Vouchere de 500 de lei pentru elevii proveniți din familii vulnerabile

De asemenea, aproape 400.000 de preșcolari și elevi proveniți din medii defavorizate vor intra în posesia unor vouchere de 500 de lei în noul an școlar, destinate pentru achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte. Astfel, bugetul total este de 44 de milioane de euro, iar ministrul Marcel Boloș a susținut că se vor căuta modalități pentru ca valoarea sprijinului să se majoreze până la 750 de lei.

Românii vor primi pachete cu alimente de la UE

Totodată, 1,18 milioane de cetățeni români vor beneficia de un pachet de 24 kg cu ajutoare alimentare. Conform MIPE, pachetele respective au 12 alimente de bază și provin de la producători din România: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g); gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g). Proiectul finanțat prin POAD, are de un buget total de aproape 235 milioane euro.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Citește și: Veste bună pentru români. Ce categorie de persoane ar putea folosi vouchere pentru achiziționarea medicamentelor

Statul oferă ajutoare în valoare de 4.300 lei pentru milioane de români[Sursa foto: freepik]

Sprijin de 2.000 de lei pentru mămici în 2023

Aproximativ 15.000 de femei care urmează să nască din categoriile defavorizate se vor bucura de un sprijin de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic. Astfel, suma totală pentru sprijin este de 6 milioane euro, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.
 
MIPE are în vedere, de asemenea, o măsură prin care persoanele cu dizabilități să poată intra în posesia unor vouchere pentru a-și procura echipamente asistive care să le îmbunătățească viața și să le ofere șansa la o activitate remunerată. Totodată, o altă formă de sprijin la care se lucrează sunt voucherele pentru reziliență socială, pentru repararea locuințelor și pentru achiziția de electrocasnice.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Veste bună pentru români. Ce categorie de persoane ar putea folosi vouchere pentru achiziționarea medicamentelor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies