Orice dumicat de mancare luat fara senzatie de foame ingrasa. Orice rontaiala intre mese ingrasa.
Mai rele decat kilogramele sunt insa cantitatile uriase de enzime pe care le secretati inutil.
Nu reprezinta altceva decat un mod sigur de a obosi si mai mult in timpul unei zile istovitoare. Iata explicatiile.
Nu am timp sa mananc, dar lesin de foame. O rontaiala mica rezolva problema. Covrigei, pufuleti, seminte, floricele, chipsuri. O rontaiaia cere insa alta.
Va veti trezi ca ingerati cantitati mici, dar constante. Toata ziua. Un obicei tare gaunos.
Cristina Balanescu, nutritionist: "Pai daca ii dam se de lucru stomacului tot sangele se va duce spre stomac, iar deficitul va aparea in periferie si mai ales va apare la nivel cerebral, apare senzatia de oboseala."
Dupa stomac, enzimele biliare si cele pancreatice invadeaza bolul alimentar.
Toata forfota se duce ulterior in intestin, unde nutrientii din alimente sunt luati de sange.
Cristina Balanescu, nutritionist: "Ceea ce am mancat acum se elimina peste 24 de ore, pai daca eu toat ziua i-am dat de lucru stomacului, toate ziua ii voi da de lucru intestinului. Inclusiv pe perioada de noapte refacerea se face mult mai dificil."
Putin si des toata ziua, chiar daca mancati morcovi cruzi inseamna ca sistemul gastro-intestinal e tinut in priza.
Vorbim despre tubul care consuma zilnic 70% din energia fiecaruia. Chiar daca lucreaza dupa trei mese. La foc continuu inseamna ca va absorbi tot.
Vorbim un pic despre o categorie aparte de gustari.
Chipsurile.
Gabriel Mitulesc, medic primar chirurg: "Chipsurile fura apa din intestine, corpul daca nu are apa si apare acest sindrom de deshidratare, nu mai produce fermenti digestivi, deci digestia nu e buna, deci energia pe care ar trebui sa o luam din alimente e deficitara.
Intregul sistem metabolic al organismului sufera."
Iar suferinta amplifica oboseala. Per total, la sfartul zilei, putin cate putin va insemna mult. Inclusiv din punct de vedere al caloriilor. Intr-o punga de chipsuri se gasesc mai bine o suta de grame de produs. Vreo 500 de kilocalorii, echivalentul unui pranz format din 2 feluri de mancare si economicos, din punct de vedere al energiei consumate de organism.
Sursa
Mai rele decat kilogramele sunt insa cantitatile uriase de enzime pe care le secretati inutil.
Nu reprezinta altceva decat un mod sigur de a obosi si mai mult in timpul unei zile istovitoare. Iata explicatiile.Nu am timp sa mananc, dar lesin de foame. O rontaiala mica rezolva problema. Covrigei, pufuleti, seminte, floricele, chipsuri. O rontaiaia cere insa alta. Va veti trezi ca ingerati cantitati mici, dar constante.
Toata ziua. Un obicei tare gaunos.
Cristina Balanescu, nutritionist: "Pai daca ii dam se de lucru stomacului tot sangele se va duce spre stomac, iar deficitul va aparea in periferie si mai ales va apare la nivel cerebral, apare senzatia de oboseala."
Dupa stomac, enzimele biliare si cele pancreatice invadeaza bolul alimentar. Toata forfota se duce ulterior in intestin, unde nutrientii din alimente sunt luati de sange.Cristina
Balanescu, nutritionist: "Ceea ce am mancat acum se elimina peste 24 de ore, pai daca eu toat ziua i-am dat de lucru stomacului, toate ziua ii voi da de lucru intestinului. Inclusiv pe perioada de noapte refacerea se face mult mai dificil."
Putin si des toata ziua, chiar daca mancati morcovi cruzi inseamna ca sistemul gastro-intestinal e tinut in priza. Vorbim despre tubul care consuma zilnic 70% din energia fiecaruia.
Chiar daca lucreaza dupa trei mese. La foc continuu inseamna ca va absorbi tot.
Vorbim un pic despre o categorie aparte de gustari.
Chipsurile.
Gabriel Mitulesc, medic primar chirurg: "Chipsurile fura apa din intestine, corpul daca nu are apa si apare acest sindrom de deshidratare, nu mai produce fermenti digestivi, deci digestia nu e buna, deci energia pe care ar trebui sa o luam din alimente e deficitara. Intregul sistem metabolic al organismului sufera."
Iar suferinta amplifica oboseala. Per total, la sfartul zilei, putin cate putin va insemna mult. Inclusiv din punct de vedere al caloriilor. Intr-o punga de chipsuri se gasesc mai bine o suta de grame de produs. Vreo 500 de kilocalorii, echivalentul unui pranz format din 2 feluri de mancare si economicos, din punct de vedere al energiei consumate de organism.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro