Johannes Bohannon, director de cercetare la Institutul de Dieta si Sanatate din Germania, remarca faptul ca reducerea cantitatii de carbohidrati in dieta nu are aceleasi efecte la toata lumea, adica slabire garantata si mentinere a greutatii pe termen lung. Insa rezultatele ar putea sta cu totul altfel daca mancam putina ciocolata.
Despre aceasta, cercetatorul german spune ca poate accelera slabirea daca este corelata cu renuntarea la excesul de carbohidrati. Cum este posibil acest lucru? Explicatia sta in faptul ca deliciosul desert contine anumite substante, denumite flavonoide, compusi bioactivi despre care se presupune ca ar accelera slabirea.
Pentru a demonstra efectele consumului de ciocolata, cercetatorii germani au analizat evolutia greutatii a 3 grupuri de persoane: primul a redus cantitatea de carbohidrati din dieta, al doilea a facut acelasi lucru dar fiecare membru a consumat zilnic 42 de grame de ciocolata neagra
Rezultattul, previzibil in context? Cei care au consumat si ciocolata au slabit cu 10 la suta mai mult decat cei care doar au redus carbohidratii. Şi acestia au avut rezultate bune fata de cei care n-au operat nicio modificare in regimul alimentar zilnic. Mai mult, cei care s-au rasfatat si cu putina ciocolata neagra si-au mentinut greutatea dupa experiment si au raportat o stare de bine si un somn mai bun.
Sursa: Oanacuzino.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro