Stiai ca galbenelele sunt "florile de aur" ale sanatatii? Uite cate beneficii are ceaiul din aceste plante

Stiai ca galbenelele sunt
Stiai ca galbenelele sunt "florile de aur" ale sanatatii? Uite cate beneficii are ceaiul din aceste plante

Galbenelele sunt denumite "florile de aur" ale sanatatii si ale frumusetii. Se pot folosi in scopuri terapeutice, dar si in tratamentele cosmetice. Aceste plante ne pot ajuta sa devenim mai sanatosi si mai frumosi!

Galbenelele pot fi folosite cu incredere in tratamentele contra eczemelor, gastritei, arsurilor pielii, a ranilor si cicatricilor, a crampelor abdominale şi a muscaturilor de insecte.

Antioxidantii din galbenele protejeaza celulele organismului de efectul dsunator al stresului oxidativ, scazand astfel riscul de inflamatii în corp.

Consumate sub forma de ceai sau infuzie, galbenele stimuleaza imunitatea si lupta impotriva racelilor. Amelioreaza aspectul gingiilor, vindeca durerile de gat (daca se face gargara cu ceai) si diminueaza simptomele gingivitei sau a altor afectiuni ale cavităţii orale.



Consumat zilnic, ceaiul de galbenele are efect detoxifiant, ajuta la eliminarea toxinelor din corp, protejeaza ficatul, vezica urinara şi alte organe interne.

Pentru prevenirea ridurilor sau ameliorarea acneei se aplica comprese sau pliculete de ceai pe zonele afectate. Galbenele au proprietati emoliente si cicatrizante si ajuta la insanatosirea pielii. Compresele cu ceai de galbenele activeaza tenurile uscate. Ceaiul de galbenele mai este recomandat la tratarea icterului, ulcerului, leziunilor uterine.


De asemenea, ceaiul de galbenele se poate folosi si in tratamentele pentru par. Daca iti doresti un par mai deschis la culoare, spala-l cu ceai de galbenele. Acesta este indicat si pentru scalpul uscat si cu matreata.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies