Migdala este un aliment deosebit de sănătos.
Oferă beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rău – LDL şi creşte colesterolul bun -HDL), al grăsimilor din sânge, reduce inflamaţia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boală cardiovasculară şi sindrom metabolic, reduce mortalitatea.
100 de grame de migdale crude conţin 580kcal, 20g de carbohidraţi, din care doar 5g sunt zaharuri iar 12g sunt fibre, 51g de grăsimi, din care 4g saturate, 32g mononesaturate şi 12 grame polinesaturate şi 22 de grame de proteine de calitate bună.
Pe langă aceşti macronutrienţi, există şi vitamine şi minerale în doze bune. Astfel, vitamina B1 0,24mg -18% din Doza Zilnică Recomadată (DZR), B2 0,8mg – 53% din DZR, Niacină 4mg – 27% din DZR, acid pantotenic B5 0,3mg – 6% din DZR, B6 0,13mg – 10% din DZR, acid folic 29 μg – 7% din DZR, Calciu 248 mg – 25% din DZR, Fier 4mg – 32% din DZR, Magneziu 275 mg – 74% din DZR, Fosfor 475mg – 68% din DZR, Zinc 3mg – 30% din DZR.
Din nefericire, nu au deloc vitamina C.
Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.
Oferă beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rău – LDL şi creşte colesterolul bun -HDL), al grăsimilor din sânge, reduce inflamaţia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boală cardiovasculară şi sindrom metabolic, reduce mortalitatea.
100 de grame de migdale crude conţin 580kcal, 20g de carbohidraţi, din care doar 5g sunt zaharuri iar 12g sunt fibre, 51g de grăsimi, din care 4g saturate, 32g mononesaturate şi 12 grame polinesaturate şi 22 de grame
de proteine de calitate bună. Pe langă aceşti macronutrienţi, există şi vitamine şi minerale în doze bune. Astfel, vitamina B1 0,24mg -18% din Doza Zilnică Recomadată (DZR), B2 0,8mg – 53% din DZR, Niacină 4mg – 27% din DZR, acid pantotenic B5 0,3mg – 6% din DZR, B6 0,13mg – 10% din DZR, acid folic 29 μg – 7% din DZR, Calciu 248 mg – 25% din DZR, Fier 4mg – 32% din DZR, Magneziu 275 mg – 74% din DZR, Fosfor 475mg – 68% din DZR, Zinc 3mg – 30% din DZR.
Din nefericire, nu au deloc vitamina C.
Citeste continuarea pe andreilaslau.ro. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro