Un albus batut corect are volum, este cremos si lucios.
Nu bati albusurile corect! Rezultatul? Albusul nu se va bate spuma. De cealalta parte, insa, batute prea mult, albusurile vor face aluatul sa se lase. Un albus batut corect are volum, este cremos si lucios. In prima faza, separa cu atentie albusul de galbenus. Chiar si cea mai mica urma de galbenus poate compromite reteta in totalitate.
Lasa albusurile sa se odihneasca la temperatura camerei cateva minute.
Astfel, se vor bate mai bine decat ar face-o daca le-ai folosi direct de la frigider. Albusurile se amesteca folosind un mixer la viteza mica, pana se desfac si formeaza bule, apoi se continua la viteza mare, pana cand incep sa se intareasca. Cand scoti paletele din albus, acesta trebuie sa stea teapan.
In schimb, daca le bati prea mult, albusurile se pot taia.
Sursa: feellikecooking.ro
Nu bati albusurile corect! Rezultatul? Albusul nu se va bate spuma. De cealalta parte, insa, batute prea mult, albusurile vor face aluatul sa se lase. Un albus batut corect are volum, este cremos si lucios. In prima faza, separa cu atentie albusul de galbenus. Chiar si cea mai mica urma de galbenus poate compromite reteta in totalitate.
Lasa albusurile sa se odihneasca la temperatura camerei cateva minute.
Astfel, se vor bate mai bine decat ar face-o daca le-ai folosi direct de la frigider. Albusurile se amesteca folosind un mixer la viteza mica, pana se desfac si formeaza bule, apoi se continua la viteza mare, pana cand incep sa se intareasca. Cand scoti paletele din albus, acesta trebuie sa stea teapan.
In schimb, daca le bati prea mult, albusurile se pot taia.
Sursa: feellikecooking.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro