Stiai ca poti face asta cu sare sau otet? Metode inedite de a utiliza ingrediente de zi cu zi

Stiai ca poti face asta cu sare sau otet? Metode inedite de a utiliza ingrediente de zi cu zi
Stiai ca poti face asta cu sare sau otet? Metode inedite de a utiliza ingrediente de zi cu zi

Cu totii avem in casa sare, otet sau miere. Dar stiai ca, pe langa intrebuintarile culinare, aceste banale ingrediente pot fi utilizate in moduri inedite?

Mai jos enumeram cateva trucuri la care poti apela:

1. Sarea poate fi folosita pentru a scoate petele colorate. Daca s-a intamplat sa te alegi cu o pata de vin rosu pe haine, incearca s-o acoperi cu sare, pana cand lichidul va fi absorbit, dupa aceea scufunda materialul in apa cu sare timp de 10 minute. Poti spala apoi manual, si pata va iesi mai usor.

De asemenea, pentru a prelungi viata lumanarilor, lasa-le intr-o baie de apa cu sare timp de cateva ore.

2. Otetul poate revigora culoarea prosoapelor si a lenjeriei de pat. Pe langa detergent, adauga o cana de otet simplu in masina de spalat si in acest fel rufele isi vor pastra culoarea intensa. Legumele albe, precum telina sau pastarnacul, vor ramane albe dupa decojire daca le lasam intr-un bol cu apa in care am adaugat o lingura de otet alb.

3. Otetul de mere te va ajuta sa cureti solzii pestilor proaspeti. Aplica o cantitate mica de otet pe peste, iar solzii vor fi indepartati mai usor si mainile tale nu vor mai mirosi a peste.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

4. Uleiul de masline poate fi folosit pentru a indeparta petele de vopsea de pe piele.

Trebuie doar sa amesteci cateva picaturi de ulei cu zahar si sa exfoliezi zona cu pata. De asemenea, cu ulei de masline lustruim pantofii din piele sau indepartam mai usor guma de mestecat din par.

5. Mierea poate fi folosita pentru a curata o zgarietura mica, deoarece are proprietati antiseptice si antibacteriene. Aplica putina miere pe rana, dupa ce ai tamponat cu putin spirt, si aceasta se va vindeca mai rapid.

Sursa: ziarulring.ro.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies