Dieta este un instrument foarte important in lupta impotriva cancerului. Culoarea este unul dintre cei mai buni indicatori ai celor mai benefice alimente pentru organism.
Alimentele se impart in grupe diferite de culori, fiecare dintre acestea avand proprietati ce vizeaza tipuri specifice de cancer. Astfel ca, atunci cand consume alimente din toate categoriile de culori, o multime de nutrient si vitamine care lupta impotriva bolilor ajung in organismul tau. Iata cum ar trebui sa le adaugi in dieta ta.
Alimentele rosii lupta impotriva cancerului pancreatic şi a cancerului ovarian.
Consumul de tomate protejeaza impotriva cancerului ovarian, a demonstrat un studio realizat in SUA la care au participat peste 15.000 de femei. Un consum de jumatate de ceasca de suc de rosii, de cel putin 5 ori pe saptamana poate reduce cu pana la 50% riscul de a dezvolta cancer ovarian.Un alt studio American a lansat aceeasi concluzie, doar ca in cazul cancerului pancreatic. Factorul de protecţie impotriva cancerului pancreatic este atribuit licopenului, substanta care se gaseste din abundenta in rosii si in alte alimente precum ardeiul rosu si fructele de padure rosii.
Alimentele portocalii previn cancerul de stomac si cancerul ovarian.
Betacarotenul, substanta care se gaseste in morcovi, dovleac si cartofii dulci are efecte anti cancerigene si, prin urmare, este excelenta pentru lupta impotriva cancerului la stomac prin distrugerea celulelor afectate de cancer. Acidul cafeic, un component organic care se gaseste in cartofii dulci si in morcovi, incetineste dezvoltarea cancerului la san.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Alimentele galbene protejeaza impotriva cancerului esofagian si cancerului de stomac
Citricele precum grapefruit-ul, lamaile, mandarinele si papaya sunt bogate in vitamina C, un antioxidant puternic, care protejeaza impotriva tuturor formelor de cancer, dar mai ales impotriva cancerului de stomac, cancerului esofagian si chiar impotriva cancerului de colon.Totodata,
Alimentele verzi combat cancerul pulmonar, de san si ovarian
Exista multe dovezi care sugereaza ca un consum de crucifere, precum andive, napi, conopida, broccoli si varza este asociat cu scaderea riscului de a avea cancer la stomac, ovare, la sani, colon si la plamani. Aceste legume sunt bogate in glucosinol, un component care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului. De asemenea, contin vitamina K, care ajuta la prevenirea diabetului, ceea ce reduce riscul de cancer pancreatic. Consuma aceste alimente de doua ori pe zi pentru a scadea riscul aparitiei cancerului.
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Alimentele neutre previn cancerul ovarian, de stomac si de colon
Consumul de ciuperci, usturoi, ceapa, arpagic duce la scaderea riscului aparitiei cancerului de stomac. Alicina, componentul activ din usturoi, are efecte antimicrobiene si antioxidante. Alicina este eliberata atunci cand usturoiul este taiat, zdrobit sau mestecat. Pentru a-I creste beneficiile, asteapta 10 minute inainte de a gati usturoiul pentru a permite alicinei sa se formeze. Polifenolii care se gasesc in ceapa au efecte anticancerigene in ceea ce priveste dezvoltarea cancerului de colon. In acelasi timp, ceapa contine elemente anticancerigene natural precum apigenina, antocianina si quercetina. Ciupercile sunt bogate in vitamina D, care reduce riscul de cancer ovarian. Mananca cel putin de doua ori pe zi unul dintre alimentele neutre din punct de vedere al culorii.
Sursa: fitnea.com