Ceea ce consumam poate avea un efect semnificativ asupra incidentei atacului de panica.
Acest lucru inseamna ca atacul de panica poate fi prevenit prin controlul, evitarea sau reducerea alimentelor care intretin aceste tulburari si evident prin consumarea alimentelor care nu favorizeaza atacul de panica.
Atacurile de panica afecteaza direct sistemul nervos si de aceea sunt indicate alimentele bogate in vitamine B deoarece au un efect linistitor asupra acestui sistem. Din grupul vitaminelor B, s-a constatat ca o influenta deosebita o au cobalamina, niacina si tiamina, deoarece scad susceptibilitatea declansarii atacului de panica.
Cel mai simplu mod de mentinere a glicemiei constante in tratamentul dietetic al atacului de panica este de a se reduce consumul de glucide rafinate: dulciuri, bauturi dulci, paine alba sau cartofi; in plus trebuie limitate sursele de cafeina: cafeaua, ciocolata, ceaiul, bauturi carbogazoase care contin cofeina, etc deoarece aceasta substanta actioneaza ca un excitant asupra sistemului nervos central.
Practic trebuie urmata o dieta echilibrata punandu-se accent pe alimentele care contin complexul de vitamine B in tratamentul dietetic al atacului de panica:
1.Alimentele
din carne, peste, oua si branza ar tre bui sa reprezinte 20% din dieta zilnica;
2.30% din dieta zilnica va fi formata din legume (broccoli, sparanghel, varza alba si rosie) si fructe (mere, banane, portocale, catina);
3.Baza alimentatiei zilnice trebuie sa fie reprezentata in proportie de 50% de carbohidratii complecsi (cereale integrale, germeni de grau, orez brun).
In timp ce alimentele mai sus mentionate sunt bogate in vitamine B, care reduc semnificativ incidenta atacului de panica.
Sursa
Acest lucru inseamna ca atacul de panica poate fi prevenit prin controlul, evitarea sau reducerea alimentelor care intretin aceste tulburari si evident prin consumarea alimentelor care nu favorizeaza atacul de panica.
Atacurile de panica afecteaza direct sistemul nervos si de aceea sunt indicate alimentele bogate in vitamine B deoarece au un efect linistitor asupra acestui sistem.
Din grupul vitaminelor B, s-a constatat ca o influenta deosebita o au cobalamina, niacina si tiamina, deoarece scad susceptibilitatea declansarii atacului de panica.
Cel mai simplu mod de mentinere a glicemiei constante in tratamentul dietetic al atacului de panica este de a se reduce consumul de glucide rafinate: dulciuri, bauturi dulci, paine alba sau cartofi; in plus trebuie limitate sursele de cafeina: cafeaua, ciocolata, ceaiul, bauturi carbogazoase care contin cofeina, etc deoarece aceasta substanta actioneaza ca un excitant asupra sistemului nervos central.
Practic trebuie urmata o dieta echilibrata punandu-se accent pe alimentele care contin complexul de vitamine B in tratamentul dietetic al atacului de panica:
1.Alimentele din carne, peste, oua si branza ar tre bui sa reprezinte 20% din dieta zilnica;
2.30% din dieta zilnica va fi formata din legume (broccoli, sparanghel, varza alba si rosie) si fructe (mere, banane, portocale, catina);
3.Baza alimentatiei zilnice trebuie sa fie reprezentata in proportie de 50% de carbohidratii complecsi (cereale integrale, germeni de grau, orez brun).
In timp ce alimentele mai sus mentionate sunt bogate in vitamine B, care reduc semnificativ incidenta atacului de panica.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro