Celebrul bucătar Jamie Oliver a dezvăluit rețeta personală de castraveți murați. Aceștia sunt gata în doar o oră și pot fi serviți alături de o friptură suculentă sau de ce nu, alături de o mâncare de legume.
Până și cei mai cunoscuți bucătari din lume se apucă de pus murături în acest sezon. Nici Jamie Oliver nu face excepție de la regulă. Acesta are o rețetă pe care o face în fiecare an, iar castraveții ies picanți și tocmai buni de savurat, simpli sau cu diferite mâncăruri.
Jamie Oliver și secretul murăturilor perfecte
Pentru că este toamnă, iar gospodinele își pregătesc cămara cu bunătăți pentru sezonul rece, ne-am gândit să vă dăm o mână de ajutor. Castraveții nu au cum să lipsească de pe lista cu murături pentru iarnă, dar nu orice rețetă duce la rezultatul așteptat.
Noi am aflat rețeta de castraveți murați pe care o folosește Jamie Oliver, bucătarul care a devenit celebru în toată lumea, datorită emisiunilor culinare pe care le realizează, dar și datorită cărților de bucate pe care le-a
Castraveții puși după rețeta lui Jamie Oliver au un gust picant și vor fi gata într-o oră. Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 6 castraveţi mici sau 2 mai mari
- două cepe albe
- două linguriţe de sare grunjoasă
- două linguriţe de boabe de muştar
- o jumătate de linguriţă de turmeric
- două steluţe de anason
- 75 g zahăr pudră
- 150 ml oţet din vin
Rețeta de castraveți murați a lui Jamie Oliver
Castraveții se spală și se taie în jumătăți, dar pe lungimea acestora. După aceea, curățați ceapa și tăiați-o în rondele. Aveți grijă ca rondelele să nu fie foarte mari. Puneți sare grunjoasă peste castraveți și peste ceapă și lăsați așa pentru aproximativ 40 de minute.
De preferat este să așezați castraveții și ceapa într-o strecurătoare.
Într-o cratiță, puneți boabele de muștar, turmericul, anasonul, oțetul din vin și zahărul pudră și fierbeți-le până în momentul în care vor da în clocot. Amestecați bine toate aceste ingrediente, în așa fel încât zahărul să se topească în totalitate.
După aceea, puneți castraveții într-un borcan și turnați peste ei compoziția fiartă. Capacul se pune imediat și se lasă castraveții în cămară pentru cel puțin 24 de ore.
Aceștia vor fi gata de consumat după această perioadă. Castraveții murați se potrivesc de minune cu friptura sau cu mâncăruri de legume, pentru cei care vor să țină Postul Crăciunului. Dacă sunteți un amator al murăturilor, puteți mânca acești castraveți chiar și simpli. Gustul va fi același.